Εγκαινιάζεται το Ιερό Μετόχιο του Αγίου Αθανασίου του Μετεωρίτου της Ιεράς Μονής Αντινίτσης


Tags |

Ανακοινούται εις τους ευλαβείς πιστούς, ότι την Κυριακή του Παραλύτου 29 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, θα εγκαινιάσει το Ιερό Μετόχιο του Αγίου Αθανασίου του Μετεωρίτου, της Ιεράς Μονής Αντινίτσης, το οποίο βρίσκεται 700 μέτραπρο της Ιεράς Μονής.

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Εγκαινίων,  το Σάββατο28 Απριλίου  στις 6:00 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή και κατάθεση των Ιερών Λειψάνων και εν συνεχεία  θα ψαλλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων.

   Την Κυριακή (του Παραλύτου) 29 Απριλίου  στις 7:00 π.μ. θα τελεσθούν ο Όρθρος και η ακολουθία των Εγκαινίων κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνεται στο εκκλησίασμα ερμηνεία των τελουμένων για να μπορεί κάθε πιστός να κατανοήσει το βαθύτερο νόημα των τελετουργικών πράξεων.

  Ακολούθως στην εγκαινιασμένη Αγία Τράπεζα θα τελεσθεί η πρώτη Πανηγυρική  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας.

  Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών θα δοθεί σε όλους η  ευλογία των εγκαινίων και κέρασμα εκ μέρους της αδελφότητος.

  Προσκαλούνται οι φιλακόλουθοι πιστοί να συμμετάσχουν στη μοναδική και ιστορική τελετή των Εγκαινίων καθώς και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως