Διά ζώσης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας


Tags |

Συνεδρίασε διά ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας, παίρνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης της covid-19.

Τη σημασία τήρησης αυτών των μέτρων και ιδιαίτερα σε ατομικό επίπεδο, επισήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δήμαρχος Στυλίδας κα Βιργινία Στεργίου, ζητώντας να διατηρηθεί αυτό που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στα όρια του Δήμου. 

Αναφορικά με την επικείμενη έναρξη του σχολικού έτους, η κα Στεργίου μεταξύ άλλων τόνισε: «Θα είμαστε κοντά σε ότι χρειαστούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου, για να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα σε αυτή τη δύσκολη σχολική χρονιά».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν επίσης πέντε τακτικά θέματα και τρία προ ημερησίας διάταξης, με τα μισά από αυτά να εγκρίνονται ομόφωνα (στα άλλα μειοψήφησε η Λαϊκή Συσπείρωση).

 

Τακτικά θέματα:

  1. Απόδοση χρηματοδότησης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών Σχολικών Επιτροπών έτους 2020. (Ομόφωνα)
  2. Ανανέωση συμβάσεων εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) του προσωπικού το οποίο απασχολείται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής». (Ομόφωνα)
  3. Παροχή γνώμης του σχεδίου καθορισμού τιμολογιακής πολιτικής για το έτος 2021 και του σχεδίου τεχνικού προγράμματος του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ. (Κατά πλειοψηφία).
  4. Αντικατάσταση μέλους στην επιτροπή παρακολούθησης της διαβαθμικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Στυλίδας για την υποστήριξη του υποέργου «Μελέτες ωρίμανσης των σχετικών έργων-αδειοδοτήσεις της πράξεις με κωδικό ΟΠΣ 50221557». (Κατά πλειοψηφία).
  5. Σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ», του Δήμου Στυλίδας. (Κατά πλειοψηφία).

 

Προ ημερήσιας  διάταξης θέματα:

  1. Εισήγηση 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2020. (Ομόφωνα)
  2. «Αδυναμία εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε σχολικές μονάδες της χώρας» για το Δήμο Στυλίδας. (Κατά πλειοψηφία).
  3. «Λήψη Απόφασης – Γνωμοδότησης για την κοπή δένδρων εντός κοινόχρηστων χώρων». (Ομόφωνα)