- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Δήμος Στυλίδας: Καμία λαθρανασκαφή στο Κάστρο Πελασγίας

Η Δήμαρχος Στυλίδας πληροφορήθηκε την Κυριακή 15-11-2020 από δημότες της Πελασγίας ότι κατά την εκτίμησή τους, φάνηκε να έγιναν παρεμβάσεις και πιθανόν λαθρανασκαφή στον περίγυρο και στον εσωτερικό χώρο του Κάστρου της Πελασγίας και στάλθηκαν στη Δήμαρχο μια σειρά από φωτογραφίες.

Η Δήμαρχος αμέσως επικοινώνησε με την Αρχαιολογική Υπηρεσία η οποία έχει την ευθύνη των ανασκαφών του μνημείου και της απέστειλε τις φωτογραφίες που είχε στη διάθεσή της.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες της Τοπικής Κοινότητας Πελασγίας ότι σε απάντηση το πρωί της Δευτέρας 16-11-2020 η Αρχαιολογική Υπηρεσία μας εξήγησε ότι στο κάστρο έγιναν εργασίες οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών της ανασκαφής που έχει προγραμματίσει η ομάδα εργασίας της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και ότι δεν προκλήθηκε καμία καταστροφή στο τείχος ούτε σε άλλο σημείο του μνημείου.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα η Δήμαρχος Στυλίδας δήλωσε: « Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας υπήρξε μια από τις πρωταρχικές και προεκλογικές μου δεσμεύσεις και αποτελεί τον κύριο στόχο στο τομέα του πολιτισμού για το Δήμο μας. Θα ήθελα να επισημάνω ότι θα είμαι αρωγός σε ότι αφορά στην προβολή και αξιοποίηση του Κάστρου της Πελασγίας πάντα σε αγαστή συνεργασία με την καθόλα αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία».