Δήλωση Σταϊκούρα για τη συνέντευξη του V. Dombrovskis στο Capital.gr


Tags |

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. V. Dombrovskis στην ιστοσελίδα Capital.gr, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνεται ότι το Δεκέμβριο του 2014 η Ελλάδα επιτύγχανε τους δημοσιονομικούς στόχους, επανερχόταν η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας και έβγαινε στις αγορές θέτοντας τέρμα στη κηδεμονία των Μνημονίων.

Την πορεία αυτή ανέκοψε ο κ. Τσίπρας βάζοντας τη χώρα σε περιπέτειες και υπονομεύοντας την οικονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη. Με αποτέλεσμα εκεί που αρχικά προβλεπόταν ισχυρή οικονομική ανάπτυξη  2,5%, το 2015, τελικά έκλεισε με ύφεση.

Επιπλέον, επιβεβαιώνεται ότι τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν το ονοματεπώνυμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είναι ’’ιδιοκτησία’’ τους η ασφυξία της οικονομίας, που προκαλείται από τον πολλαπλασιασμό φόρων και εισφορών και την έλλειψη ρευστότητας.

Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι για να ξεφύγει η χώρα από το φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων και να εξέλθει οριστικά από την κρίση, επιβάλλεται η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής προσαρμογής, με μεγαλύτερη συγκράτηση των δαπανών και με λιγότερους φόρους.

Η Νέα Δημοκρατία δε συναινεί στην ανερμάτιστη και ιδεοληπτική πολιτική  της Κυβέρνησης να στραγγαλίσει την οικονομία και να εξοντώσει φορολογικά τους Έλληνες. Πολιτική που είναι λανθασμένη και αναποτελεσματική».