Από 10 έως 27 Μαρτίου οι αιτήσεις για το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας


Tags |

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με χαρά προσκαλεί μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού και της Γ’ Γυμνασίου να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης».

Η αναβάθμιση του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας σε Πρότυπο είναι πλέον γεγονός και γι΄ αυτό τον λόγο θα εισάγονται οι μαθητές  και μαθήτριες από το νέο ακαδημαϊκό έτος,  με εισαγωγικές εξετάσεις και με περιορισμένο αριθμό θέσεων λόγω των προνομίων, που παρέχει η φοίτηση σε αυτό.

Η φοίτηση στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας προσφέρει ό,τι κάθε Γενικό Σχολείο και επιπλέον:

Υποτροφίες για Μουσικές Σπουδές

Υποτροφίες για Πανεπιστημιακές Θεολογικές Σπουδές στο Εξωτερικό

Ειδικά μαθήματα πάνω στην ορθόδοξη  παράδοση, τις εκκλησιαστικές τέχνες και τον ελληνικό πολιτισμό

Οικονομική επιβράβευση των επιδόσεων των μαθητών

Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για περαιτέρω ενίσχυση της απόδοσης των μαθητών

Δωρεάν σίτιση, διαμονή και προστασία στον Ξενώνα Φιλοξενίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για τους μαθητές εκτός Φθιώτιδας, από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας είναι το μοναδικό στην Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλία. Μπορούν όμως να φοιτήσουν σε αυτό μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για  την αίτηση εισαγωγής:          https://ekklamias.gr/index.php/scholeio/348-eisagogi-mathiton-sta-ekkl-sxoleia

Επίσης, μπορείτε να απευθύνεστε απευθείας και στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.