Απολογισμός 38ης απευθείας διάθεσης προϊόντων


Tags |

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήσαμε την 38η απευθείας διάθεση προϊόντων με τυρί φέτα και γίδινο, κασέρι, γραβιέρα, βούτυρο, πατάτες, ελαιόλαδο, αλεύρι, πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, μέλι και ακτινίδια. Όλα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, σε τιμές «Χωρίς Μεσάζοντες».

Στην ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί Φόρμα Αξιολόγησης για 16/12/2017. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση.

Στη διάθεση λειτούργησε για δεύτερη φορά η Δανειστική Βιβλιοθήκη της κίνησης. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά η ζήτηση και προσφορά βιβλίων που είχαμε, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια. Όπως είπαμε στο ξεκίνημά της, είναι μια πολύ ξεχωριστή συνέργεια πολιτισμού για όσους συμμετέχουν στις δράσεις μας. Καλούμε τους συμπολίτες μας να τη στηρίξουν.

Επίσης, συνεχίσαμε τις καθιερωμένες συλλογές φαρμάκων, πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου. Τα φάρμακα δόθηκαν στη δράση «Άστεγος για μια μέρα» που πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά στην πλατεία Πάρκου, τα καπάκια στο Σύλλογο Παραπληγικών για την ενίσχυση των δωρεών του με αμαξίδια, το τηγανέλαιο στο «Κέντρο Συλλογής Χρησιμοποιημένων Μαγειρικών Ελαίων» της πόλης μας για ανακύκλωση με ανταλλαγή απορρυπαντικών για τις οικογένειες που υποστηρίζουμε.

Για την υποστήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη, υπήρχε επιλογή προσφοράς μέσω της Φόρμας Παραγγελιών ποσοτήτων αξίας 0,5 έως 2 ευρώ σε τυρί, πατάτες, ελαιόλαδο, αλεύρι, εσπεριδοειδή. Όλα όσα συγκεντρώθηκαν από αυτές τις προσφορές, μαζί με όσα προϊόντα έδωσαν ως επιπλέον προσφορά οι ίδιοι οι παραγωγοί, μοιράστηκαν αναλογικά στις οικογένειες.

Μια ξεχωριστή νότα, ήταν η δράση «Μια παρατήρηση, μια ιδέα, μια ευχή». Όλοι όσοι ήρθαν να παραλάβουν τις παραγγελίες τους, μπορούσαν να γράψουν ανώνυμα μια παρατήρηση ή μια ιδέα ή μια ευχή ή και συνδυασμό αυτών σε χαρτάκι που τους έδινε η γραμματεία και να το ρίξουν στο κουτί που υπήρχε εκεί. Η ανταπόκριση ήταν ικανοποιητική και πολύτιμη από κάθε άποψη.

Ευχαριστούμε και πάλι όσους στηρίζουν όλες αυτές τις δράσεις, αγοραστές και παραγωγούς.

Η επόμενη διάθεση θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου με όσα προϊόντα εξασφαλίσουμε από: Παραδοσιακά Ζυμαρικά, Όσπρια, Πατάτες, Παξιμάδια, Κομπόστες, Ρόδια, Χυμό Ρόδι, Ελαιόλαδο. Θα ανακοινωθεί εγκαίρως, με περίοδο παραγγελιών από 24 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου.

Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα μόνο με παραγγελία. Έως τώρα, για εξυπηρέτηση, όσοι παλιοί για κάποιο ιδιαίτερο λόγο δεν είχαν παραγγελία, δήλωναν και αγόραζαν αν είχε πλεόνασμα. Στο εξής, δε θα μπορούν. Στις διαθέσεις υλοποιούμε μαζικές παραλαβές προϊόντων κατόπιν παραγγελιών. Αυτό, πρέπει να το διαφυλάξουμε. Έτσι θα διαφυλάξουμε και το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», από όσους θέλουν να το χειραγωγήσουν και να το πλασάρουν ως μια ακόμη μορφή λαϊκών αγορών.

Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις μας, εκεί είναι μονίμως αναρτημένη και η Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων. Μονίμως ανοιχτά για οποιονδήποτε θέλει άμεση επικοινωνία, είναι το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).

Καλές Γιορτές! Καλή Χρονιά! Με υγεία, αλληλεγγύη και κοινωνικούς αγώνες!

Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What’s Up) – 6947081904 (CU) – 6906981623 (Free2Go)