- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας για την πρωϊνή προσευχή στα Σχολεία

Επειδή πολύς θόρυβος δημιουργήθηκε για την κατάργηση ή τη συνέχιση τελέσεως της πρωινής προσευχής, γνωρίζομε εις το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι:

Σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το καθημερινό σχολικό πρόγραμμα έχει αποσιωπηθεί η ώρα της πρωινής προσευχής. Θέλουμε να πιστεύουμε εκ παραδρομής. Στη συνέχεια, όμως, της ιδίας Εγκυκλίου γίνεται αναφορά στο Προεδρικό Διάταγμα 201/98, το οποίο περί της πρωινής προσευχής λέγει: «Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών πού εφημε­ρεύ­ουν…».

Συνεπώς, ουδείς λόγος γίνεται για την κατάργηση της πρωινής προσευχής και οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου θα συνεχίσουν το μέχρι τώρα πρόγραμμα της πρωινής προσευχής, η οποία δρα ευεργετικά στην ψυχολογία κάθε ανθρώπου και μάλιστα των παιδιών και φέρνει την ευλογία του Θεού στη ζωή τους.

Παρακαλούμε τούς πιστούς να μη παρασύρονται από φημολογίες, οι οποίες -χωρίς να πρέπει- διχάζουν το λαό και δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως