- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Αλ. Χαρίτσης – Γ. Σαρακιώτης και 54 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Βορά στις υπέρογκες αυξήσεις σειράς προϊόντων οι Έλληνες πολίτες με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας»

Να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια και τις υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων, στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου καθώς και να μεριμνήσουν για την αυστηρή εποπτεία της αγοράς, καλούν την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο Επίκαιρης Επερώτησης [1] που υπέβαλλαν προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, 56 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Στο κείμενο της αναλυτικής και πολυσέλιδης Επίκαιρης Επερώτησης, οι Τομείς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και οι λοιποί συνυπογράφοντες Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παραθέτουν σειρά δεικτών και εμπεριστατωμένων στοιχείων που συνθέτουν τη ζοφερή εικόνα της ελληνικής οικονομίας καθώς και της ανέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί στην αγορά. Παραθέτοντας αρχικά, ενδεικτικούς κοινωνικό-οικονομικούς δείκτες, οι ερωτώντες Βουλευτές αναφέρουν ότι:

Περιγράφοντας την ασυδοσία και την ανέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και τον τρόπο που επιβαρύνεται το εισόδημα των πολιτών, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., επισημαίνουν ότι:

Ειδική μνεία πραγματοποιούν και για τις αυξήσεις των υλικών στον κατασκευαστικό κλάδο, τονίζοντας ότι:

ενώ ξεχωριστή αναφορά γίνεται για:

Τέλος, ειδική αναφορά πραγματοποιείται και στις υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με τους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. να επισημαίνουν ότι:

Όλα τα παραπάνω, εγείρουν σειρά ερωτημάτων τα οποία διατύπωσαν, συλλογικά, οι υπογράφοντες Βουλευτές και τα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί σε ειδική συζήτηση κατά τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο το προσεχές διάστημα.