- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Άσκηση πολιτικής προστασίας με την κωδική ονομασία ΕΝΟΣΙΧΘΩΝ 2023

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας/Τμήμα Π.Ε. Φθιώτιδας,της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), διοργανώνει και διεξάγει την Άσκηση επί Χάρτου (Α.Ε.Χ.), με την κωδική ονομασία «ΕΝΟΣΙΧΘΩΝ 2023». Αντικείμενο της Άσκησης επί Χάρτου είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση σεισμικού φαινομένου σε Επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και των Δήμων της. Η άσκηση οργανώνεται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τον σχεδιασμό και την διεξαγωγή ασκήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η άσκηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023,με πέρας προσέλευσης 9:30 π.μ. καιώρα έναρξης 10:00 π.μ.,στην αίθουσα «Λάμπρος Παπαδήμας», στην οδό Αινιάνων 6-8, στην Λαμία.

Τα επεισόδια του σεναρίου που καθορίστηκαν από την Ομάδα Σχεδιασμού της Άσκησης (Ο.ΣΧ.Α.), θα προβάλλονται με οπτικοακουστικά μέσα και οι ασκούμενοι («παίκτες») θα περιγράφουν τις δράσεις των υπηρεσιών τους και τις αποφάσεις που λαμβάνουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον κατά το δυνατόν, ρεαλιστικό τρόπο, όπως θα έκαναν δηλαδή εάν η παρουσιαζόμενη κατάσταση ήταν πραγματική.

Η Ομάδα Σχεδιασμού της Άσκησης (Ο.ΣΧ.Α) έχει προσδιορίσει ως βασικότερους στόχους της άσκησης:

Με  το πέρας της άσκησης θα ακολουθήσει η  φάση της πρώτης (εν θερμώ) αποτίμησης που αφορά τα κύρια θετικά και αρνητικά σημεία που έγιναν αντιληπτά καθώς και τις προκλήσεις που εμφανίζονται στην αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν για εκπαιδευτικούς λόγους ως παρατηρητές και οι συναρμόδιες υπηρεσίες, Δημόσιες επιχειρήσεις, Φορείς, Επιμελητήρια, Εθελοντικές Οργανώσεις κ.α.