Ειδήσεις

Χρ. Σταϊκούρας: Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους των νοικοκυριών


Με τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, προβλέπεται χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους των νοικοκυριών, ιδίως ειδών διατροφής, που επλήγησαν από  φυσικές καταστροφές.

Ειδικότερα, παρέχεται για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2023, σε νοικοκυριά που δικαιούνται βάσει των σχετικών προϋποθέσεων που ορίζονται από το άρθρο 46 του Ν. 5045/2023 (Α’ 136) και τα οποία την 5η Σεπτεμβρίου 2023 είχαν την κύρια κατοικία τους, στις πληγείσες περιοχές. Σε ό,τι αφορά την Π.Ε. Φθιώτιδας, οι οριοθετημένες περιοχές είναι:

  1. Δήμος Λαμιέων.
  2. Δήμος Δομοκού.
  3. Δήμος Μακρακώμης.
  4. Δήμος Στυλίδας.
  5. Για τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, η Δημοτική Ενότητα Ελάτειας και η Δημοτική Κοινότητα Κάτω Τιθορέας.

Για την παραπάνω οικονομική ενίσχυση, θεσπίζεται ειδικό καθεστώς χορήγησης (αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο, εξαίρεση από τα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα κλπ).

«Η Κυβέρνηση, με συνέπεια, στέκεται έμπρακτα δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου στον εορτασμό του πολιούχου της Λαμίας Ευαγγελιστή Λουκά και της απελευθέρωσης της πόλης από τους Γερμανούς
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάσθηκε άμεσα κλοπή στον Σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λαμίας