Ειδήσεις

Χρ. Σταϊκούρας: Η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις πληγείσες περιοχές


Η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις πληγείσες περιοχές από τη θεομηνία Daniel, που έπληξε περιοχές της χώρας τον περασμένο Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβανομένης της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται στο ΤΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025 η πράξη «Κάλυψη αναγκών διαχείρισης πλημμύρας Daniel Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Αντικείμενο της πράξης αποτελεί η αποκατάσταση των ζημιών σε τεχνικά έργα και στο εθνικό και επαρχιακόδίκτυο των Π.Ε. Φθιώτιδας και Εύβοιας που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. κατά την διάρκεια τωνέντονων πλημμυρικών φαινομένων. Αφορά εργασίες καθαρισμού οδών από φερτά υλικά και καταπτώσεις, καθαρισμούς τάφρων των οδών καιτεχνικών έργων από πέτρες, βράχους και κορμούς, καθαρισμούς ρεμάτων, τάφρων απορροής και αρδευτικώνκαναλιών, καθαρισμούς κατοικιών και πλημμυρισμένων κτιρίων, δημιουργία προσωρινών προσβάσεωνγια απεγκλωβισμούς και διασώσεις, κατασκευή αναχωμάτων σε ποταμούς και ρέματα, καθώς και άλλωνεργασιών προς αποφυγή κινδύνων και αποκατάσταση προσβάσεων.

Ταυτόχρονα, με σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού V», ο Δήμος Μακρακώμης αναμένεται να χρηματοδοτηθεί εκτάκτως με 320.000 ευρώ, η οποία αφορά αποκαταστάσεις ζημιών από φυσική καταστροφή (Daniel).

Η συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τα συναρμόδια Υπουργεία, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τις Δημοτικές Αρχές, συνεχίζεται.

Προηγούμενο άρθρο 1η Ειδική Συνεδρίαση στο Δήμο Στυλίδας για την εκλογή Προεδρείου και Επιτροπής
Επόμενο άρθρο Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Σπερχειάδος η μοναδική προνοιακή δομή στην Δυτική Φθιώτιδα