Ειδήσεις

Φ. Σπανός: Είμαστε και πάλι στο πλευρό των μαθητών με την ΠΥΞΙΔΑ επαγγελματικού προσανατολισμού


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας- στέκεται και φέτος στο πλευρό μαθητριών και μαθητών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων με την “ΠΥΞΙΔΑ”. Ένα καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, το οποίο επιχειρεί να φέρει μαθητές/τριες κοντά σε ανθρώπους με διακεκριμένη επαγγελματική πορεία, κυρίως από τη Στερεά Ελλάδα.

 

Η “ΠΥΞΙΔΑ” περιλαμβάνει φέτος έξι ημερίδες επαγγελματικής σταδιοδρομίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • Σάββατο 08 Απριλίου 2023, στις 4μ.μ. στην Άμφισσα

(Πνευματικό Κέντρο – Πλατεία Ησαΐα).

  • Κυριακή 09 Απριλίου 2023, στις 11π.μ. στη Λαμία

(Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, Λεωνιδίου 11).

  • Σάββατο 22 Απριλίου 2023, στις 4μ.μ. στη Λιβαδειά

(Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Διοικητηρίου Π.Ε. Βοιωτίας – Φίλωνος 35-39).

  • Κυριακή 23 Απριλίου 2023, στις 4μ.μ. στη Θήβα

(Συνεδριακό Κέντρο – Μπέλλου Λουκά 1).

  • Σάββατο 29 Απριλίου 2023, στις 4μ.μ. στο Καρπενήσι

(Συνεδριακό Κέντρο – Παπανδρέου Γεωργίου 1).

  • Κυριακή 30 Απριλίου 2023, στις 4μ.μ. στη Χαλκίδα

(Αμφιθέατρο Π.Ε. Εύβοιας – Χαΐνά 93).

Στο πλαίσιο αυτών των ημερίδων, θα παρουσιαστούν 54 περίπου επαγγέλματα σε 14 ενότητες, από 30 ομιλητές. Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί ανακοίνωση με τον κατάλογο των ομιλητών και με όλες τις τεχνικές πληροφορίες.

 

Επίσης, θα αναλυθεί το σύστημα εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές με όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει και θα ισχύσουν το 2023 και θα παρουσιαστούν έξυπνες πρακτικές επιλογής σπουδών και επαγγελμάτων.

 

Επισημαίνεται, ότι οι μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν στις ημερίδες θα πραγματοποιήσουν δωρεάν πιστοποιημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Το ARISTON test, αναλύοντας και εξετάζοντας τις δεξιότητές τους, καθώς και τα ενδιαφέροντα τους, προτείνει συγκεκριμένα επαγγέλματα/ειδικότητες και τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας.

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Φέρνουμε στις μαθήτριες και τους μαθητές Λυκείου για τρίτη συνεχή χρονιά την “ΠΥΞΙΔΑ” με την ίδια πάντα επιδίωξη: Να φανούμε χρήσιμοι στα παιδιά μας, να τα βοηθήσουμε προκειμένου να βρουν τα μονοπάτια της ζωής τους!

»Γιατί η επιλογή σπουδών και επαγγελματικής σταδιοδρομίας, είναι επιλογή ζωής και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στέκεται στο πλευρό των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φέρνοντάς τους κοντά σε καταξιωμένους Στερεοελλαδίτες, από κάθε χώρο, από κάθε επιστημονική πεδίο και όχι μόνο!

 

»Η “ΠΥΞΙΔΑ” ξεκίνησε στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και περιοριζόταν τότε στο χώρο του διαδικτύου. Ανοίγεται πλέον και έρχεται πιο κοντά στους ενδιαφερόμενους μαθητές, με τις ημερίδες επαγγελματικής σταδιοδρομίας, που θα πραγματοποιηθούν σε έξι πόλεις της Στερεάς Ελλάδας. Σας περιμένουμε όλους, γονείς και μαθητές, για μια ξεχωριστή -και διαφωτιστική- εμπειρία!»

 

Ακολούθως, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας Κώστας Γαλάνης δήλωσε: «Για τρίτη συνεχή χρονιά υλοποιούμε τη δράση επαγγελματικού προσανατολισμού  “ΠΥΞΙΔΑ” με νέα δυναμική, με έμπειρους ομιλητές ακαδημαϊκού χαρακτήρα, οι οποίοι έχουν πλήρη τεχνογνωσία ως προς την καθημερινότητα, την εξέλιξη, τη δημιουργία, το παρόν και το μέλλον των αντίστοιχων επαγγελματικών τομέων.

 

»Με τη νέα της μορφή, η “ΠΥΞΙΔΑ” περιλαμβάνει τις ημερίδες και τα σεμινάρια, τα οποία θα γίνουν δια ζώσης σε έξι πόλεις της Στερεάς Ελλάδας. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να έχουν άμεση επικοινωνία με τους ομιλητές και ταυτόχρονα να αποκτήσουν και να υλοποιήσουν δωρεάν το Aristontest. Πρόκειται για πιστοποιημένο τεστ, το οποίο αναδεικνύει την επαγγελματική τάση, προσαρμοσμένη στην προσωπικότητα κάθε μαθητή».

 

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο σύνδεσμο:

https://pste.gov.gr/pyxida-2023-post

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν rapid tests στα Καμένα Βούρλα την Τετάρτη 5 Απριλίου
Επόμενο άρθρο Δήμος Στυλίδας: Που θα γίνουν rapid tests την Παρασκευή 7 Απριλίου