Ειδήσεις

Φύτευση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης με την υποστήριξη του Δήμου Λοκρών


Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης, με την υποστήριξη του Δήμου Λοκρών και ειδικών, πραγματοποίησαν φύτευση στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο του προγράμματος SALL.

Το “Schools as Living Labs” (SALL) είναι ένα ευρωπαϊκό έργο, το οποίο υποστηρίζει τα σχολεία για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων, που συνδέονται με τις τοπικές τους κοινότητες και αντιμετωπίζουν ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, τα οποία σχετίζονται με το σύστημα της τροφής σε όλες τις διαστάσεις του.

Τα φυτά που επιλέχθηκαν είναι λεβάντα, ρίγανη, αρμπαρόριζα, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, λεμονοθύμαρο, βασιλικός, καλέντουλα, διμορφοθήκη, αλόη, ηλιοτρόπιο. Στη φύτευση βοήθησαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης με τους εκπαιδευτικούς τους, με την καθοδήγηση της γεωπόνου κ. Βούλας Κοτσιαφίτη.

Ο Δήμος Λοκρών είναι σταθερός αρωγός σε εκπαιδευτικές δράσεις ευαισθητοποίησης. Με τον τρόπο αυτό βοηθιούνται οι μαθητές να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να κατανοήσουν μέσω της περιβαλλοντικής δράσης την αξία της ενεργής συμμετοχής τους σε προσπάθειες για την προστασία και διαφύλαξη του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας.

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν rapid tests την Παρασκευή 2 Ιουνίου στο κτίριο ΟΣΚ στη Στυλίδα
Επόμενο άρθρο 45 συλλήψεις στις τακτικές εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας