Ειδήσεις

Φθιώτιδος Συμεών: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος της ζωής μας είναι η διχόνοια»


Ποιμαντική επίσκεψη στο όμορφο χωριό Μακρυρράχη Δομοκού, καθώς την περίοδο με τις διαδοχικές καραντίνες, δεν ήταν εφικτό να το επισκεφθεί,  πραγματοποίησε την Πέμπτη 29 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Εφημέριος του χωριού π. Δημήτριος Χαΐνης με τον Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής, τους Ιερείς των ομόρων Ενοριών και τους κατοίκους του χωριού ανέμεναν τον Σεβασμιώτατο με πολλή χαρά και αγάπη και τον καλωσόρισαν με ενθουσιασμό στο χωριό τους.

Ακολούθως ο κ. Συμεών χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό και εκήρυξε επικαίρως τον Θείο Λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την αυριανή εορτή των Αγίων Άγιοι Σίλας, Σιλουανός, Επαινετός, Κρήσκης και Ανδρόνικος εκ της χορείας των Εβδομήκοντα Αποστόλων αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην ενότητα και χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

«Κάθε φορά που βρίσκομαι κοντά στο ποίμνιο μου, χαίρει η καρδιά μου.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος της ζωής μας είναι η διχόνοια. Πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με τους άλλους ανθρώπους, γιατί η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στην διαφορετικότητα.

Θέλω να καταθέσω ως πατρική παρακαταθήκη στην καρδιά σας και κοιτάζοντάς σας στα μάτια, να είστε πάντοτε ενωμένοι και αγαπημένοι. Τα πάντα μπορούμε να καταφέρουμε όταν έχουμε μεταξύ μας ενότητα και αγάπη και σήμερα εδώ ήρθα να ευλογήσω ένα τέτοιο έργο συνεργασίας, ενότητος και αγάπης. Να είστε όλοι ευλογημένοι».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους του Δήμου Δομοκού κ. Νικόλαο Καναβό και κ. Ανδρέα Λαϊνά, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νάνσυ Αυγέρη και κ. Γεώργιο Βιολιτζή, τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητος Μακρυρράχης κ. Βασίλειο Δικόπουλο και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μακρυρράχης κ. Βασιλική Ζαβού, μετέβη στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού και ετέλεσε  Αγιασμό στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Πολιτιστικό Κέντρο που λειτουργεί στο ιστορικό αυτό κτίριο.

Επίσης ο κ. Συμεών επισκέφθηκε και προσκύνησε τον Ιερό Ναό του Αγίου Πολυκάρπου, όπου και πληροφορήθηκε για την κλοπή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, πριν από κάποιες δεκαετίες, τα οποία φυλασσόταν εκεί.

Προηγούμενο άρθρο Παράδοση των ανακαινισμένων παιδικών χαρών στο Δήμο Στυλίδας
Επόμενο άρθρο Το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας για την απόφαση της υποχρεωτικότητας εμβολισμού των υγειονομικών