Ειδήσεις

Υπογραφή σύμβασης και έναρξη εργασιών εγκατάστασης χλοοτάπητα στο ενωσιακό γήπεδο Ε.Π.Σ. Εύβοιας


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΓΗΠΕΔΟ Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού ύψους 367.128 ευρώ.

Για την υλοποίηση του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευβοίας (Ε.Π.Σ. Ευβοίας) Ιωάννης Ρέτσας συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο ενωσιακό γήπεδο της Ε.Π.Σ. Ευβοίας, που βρίσκεται στο “Πέι Δοκού” του Δήμου Χαλκιδέων.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστα Γαλάνη, των Αντιδημάρχων του Δήμου Χαλκιδέων Βασίλη Γουρνή και Ιωάννη Νέζη και προβλέπουν:

  • Απομάκρυνση του παλαιού χλοοτάπητα.
  • Εκτέλεση όλων των απαραίτητων εργασιών που αφορούν την προετοιμασία της υπόβασης του γηπέδου, την εγκατάσταση – τοποθέτηση της αυτόματης άρδευσης για το δροσισμό του χλοοτάπητα και την τοποθέτηση των υλικών επιφανειακής απορροής.
  • Τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα και των απαιτούμενων υλικών πλήρωσης του, όσο και η ορθή και πλήρης τοποθέτησή στο χώρο του γηπέδου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις οδηγίες της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.Επιπλέον, θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες υδραυλικές εγκαταστάσεις για την άρδευση του τεχνητού χλοοτάπητα (αυτόματο σύστημα ποτισμού με εκτοξευτήρες), και την ύδρευση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων (WC, αποδυτήρια κλπ.).

    Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής και την έναρξη εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παραδώσαμε πριν από λίγες μέρες τα αναβαθμισμένα ποδοσφαιρικά γήπεδα Καθενών και Πούρνου με νέους χλοοτάπητες και ελπίζουμε να βοηθήσουμε έτσι στην καλή πορεία της Α.Ε. Καθενών και της «Ένωσης Μεσσοποταμίας» των όμορων χωριών Πούρνου, Μίστρου και Θεολόγου. Συνεχίζουμε με ένα ακόμη αθλητικό έργο.

    Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της Ε.Π.Σ. Εύβοιας και μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 367.128 ευρώ και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, ξεκινούμε πλέον τις εργασίες για την εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στο ενωσιακό γήπεδο. Εργαζόμαστεγια τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ευελπιστούμε σε πολύ σύντομο χρόνο να παραδώσουμε και αυτό το γήπεδο ποδοσφαίρου».

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Συμβάλλουμε αποφασιστικά στην αναβάθμιση μιας κομβικής σημασίας αθλητικής υποδομής, η οποία υπηρετεί επί σειρά ετών το σύνολο του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Το Ενωσιακό Γήπεδο, το σπίτι της Ε.Π.Σ. Εύβοιας, σύντομα θα αποκτήσει ένα από τους πιο σύγχρονους συνθετικούς χλοοτάπητες στην Χώρα, προδιαγραφών fifa pro, προσδίδοντας  χαρακτηριστικά ποιότητας, ασφάλειας και διάρκειας ζωής του αγωνιστικού χώρου του υψηλότερου επιπέδου»

Προηγούμενο άρθρο Αντιστοιχία Επαγγελματικών Δικαιωμάτων του τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με το τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής ΑΕΙ
Επόμενο άρθρο «Με τον Απόλλωνα και την Άρτεμη στο Καλαπόδι: ένα πανάρχαιο ιερό και η ανασκαφή του» σε σχολεία της Αταλάντης από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών στο Δήμο Λοκρών