Ειδήσεις

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέπτεται τη Λαμία για μια πολυήμερη ατζέντα εξειδικευμένων Δράσεων Πρόληψης για μικρούς και μεγάλους


Από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, το Κινητό Πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στη Λαμία (στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας), για να υλοποιήσει δωρεάν παιδιατρικές, οδοντιατρικές, ΩΡΛ, Οφθαλμολογικές εξετάσεις σε παιδιά. Τα πρωινά, από τις 08:30 έως τις 13:30 οι μαθητές και μαθήτριες της Λαμίας, θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους. Το μεσημέρι, από 13:30 έως 16:30, θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους, κατόπιν ραντεβού το οποίο μπορεί να κλειστεί στο τηλέφωνο 22313-51532 (ώρες επικοινωνίας 08:00-14:00).

Eκπαιδεύσεις, Eνημερώσεις και Eπιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους (21-25/11)

Από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, ψυχολόγοι του Οργανισμού θα επισκεφθούν σχολεία της Λαμίας πραγματοποιώντας διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης, σχετικά με θεματικές που αφορούν άμεσα τα παιδιά, σε ό,τι αφορά την καθημερινότητά τους αλλά και το μέλλον τους, όπως είναι τα δικαιώματα των παιδιών, η ορθή και ωφέλιμη χρήση της τεχνολογίας, η ενδοσχολική βία, ο σχολικός εκφοβισμός και το cyber bullying, η κακοποίηση, η παραμέληση, η σεξουαλική βία, η παρενόχληση και οι εξαφανίσεις

Παράλληλα, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ώρες 18:00 – 21:00 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με Θέμα «Ο ρόλος των ευαισθητοποιημένων πολιτών στην πρόληψη και προστασία των παιδιών από διάφορες μορφές κακοποίησης και σεξουαλικής παρενόχλησης», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Εκπαίδευση Δημοτικής Αστυνομίας & Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων στα Συντονιστικά προγράμματα Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas (21-22/11)

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί Εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων, μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης για τη συμμετοχή και ένταξη Διευθύνσεων και Αυτοτελών Τμημάτων Δημοτικής Αστυνομίας, στα Συντονιστικά προγράμματα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas.

Οι δράσεις στη Λαμία διοργανώνονται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με τη στήριξη πολλών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους. Οι δράσεις τελούν υπό την Αιγίδα και τη Συνδιοργάνωση του Δήμου Λαμιέων και του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας, συνδιοργανώνονται με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας και υλοποιούνται με τη συμμετοχή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, καθώς οι γιατροί που θα συμμετάσχουν προσφέρουν εθελοντικά την εργασίας τους.

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής πραγματοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ και εντάσσεται, για μία ακόμη χρονιά, στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη γειτονιά», που έχει ως στόχο τη προαγωγή και διασφάλιση της υγείας των παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
halkida@hamogelo.gr
Τηλ. 2221079788

 

Προηγούμενο άρθρο Απομάκρυνση αμιάντου από στέγη δημοτικού κτιρίου στον Άγιο Κωνσταντίνο
Επόμενο άρθρο Συνάντηση των Γ. Σαρακιώτη, Κ. Φωτάκη και Π. Κυπριανίδου με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας