Ειδήσεις

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Γιάννη Σαρακιώτη για το 2022


«Αφήνουμε πίσω μας μια ακόμη δύσκολη χρονιά. Μία χρονιά, κατά την οποία συνεχίστηκαν να συντελούνται μεγάλες και βίαιες αλλαγές στην καθημερινότητα μας, στην εργασία μας, στη ζωή των παιδιών μας. Με στερήσεις και δραματικές απώλειες.

Αφήνουμε πίσω μας, μία χρονιά, η οποία έπρεπε να μας έχει διδάξει πολλά, προκειμένου να οικοδομήσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Με πρόταγμα την ανθρώπινη ζωή, την κοινωνική συνοχή και την άμβλυνση των πολύπλευρων ανισοτήτων. Μέσα από την επένδυση και την πίστη στη Δημόσια Υγεία, τη Δημόσια Παιδεία, το Κοινωνικό Κράτος, την επιστημονική έρευνα και τη συμπεριληπτική – βιώσιμη Ανάπτυξη.

Δυστυχώς, αντί αυτά να αποτελούν ήδη κτήμα μας και να έχει εκκινήσει, η προσπάθεια ουσιαστικής ανάκαμψης της χώρας, η τροχιά της υποβάθμισης συνεχίζεται. Υποβάθμιση που παρά τον καταιγισμό της επικοινωνίας, αντανακλάται και στη Φθιώτιδα. Με κρίσιμες υποδομές να παραμένουν αδρανείς, με δομές υψηλής υγειονομικής και κοινωνικής σημασίας να παραμένουν αναξιοποίητες, με υγειονομικούς να βρίσκονται επί σειρά μηνών στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με το βιός και τις περιουσίες των πολιτών να παραδίδονται στη μήνη ακόμη και ήπιων φυσικών φαινομένων, με χιλιάδες εργαζόμενους να συνεχίζουν να ζουν στο φάσμα της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας, με ανεπαρκώς στελεχωμένες υπηρεσίες που δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση του πολίτη και με επιχειρηματίες που δε γνωρίζουν αν θα κατορθώσουν να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους την επόμενη ημέρα.

Τη χρονιά που πέρασε όλοι εκείνοι, αληθινοί πρωταγωνιστές στη μάχη μίας κοινωνίας να κρατηθεί όρθια αφέθηκαν μόνοι. Μόνοι απέναντι στην πανδημία, μόνοι απέναντι στις οικονομικές επιπτώσεις της, μόνοι απέναντι στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Μόνοι απέναντι σε όλα.

Το 2022 ξεκινά με μεγάλες προκλήσεις για την πατρίδα μας. Όχι μόνο σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και την ανάκαμψη της οικονομίας, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, την άμβλυνση των συνεχώς διογκούμενων κοινωνικό-οικονομικών ανισοτήτων.

Με τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης βαδίζουμε προς τη νέα αρχή που έχουμε ανάγκη, τη νέα αρχή που μας αξίζει, τη νέα αρχή με την κοινωνία και τον πολίτη στην πρώτη γραμμή. Καλή χρονιά σε όλες και όλους.»

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για το νέο έτος, 2022
Επόμενο άρθρο Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος