Ειδήσεις

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό της Παλαιστίνης


Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας εκφράζει την αταλάντευτη αλληλεγγύη του στον λαό της Παλαιστίνης, και υπερασπίζεται τον πολύχρονο αγώνα του, ενάντια στην συνεχιζόμενη και βάρβαρη κατοχή από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Είμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού που υπερασπίζεται και διεκδικεί το δικαίωμά του να έχει πατρίδα, δικό του κράτος και ανεξάρτητο, στα όρια του 1967 όπως είχαν οριστεί.

Αυτή την στιγμή ο πόλεμος που κλιμακώνεται στην Μ. Ανατολή, είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης σκληρής κατοχής (75 χρόνια), του αποκλεισμού, των φυλακίσεων,  των δολοφονιών και βασανισμών χιλιάδες Παλαιστινίων, ακόμα και μικρών παιδιών, από τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ, με την κάλυψη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και της Ε.Ε.

Η σφαγή στο νοσοκομείο στην ΓΑΖΑ με εκατοντάδες νεκρούς, δείχνει ότι το κράτος του Ισραήλ προχωρά αδίστακτα στα πιο αισχρά και βάρβαρα εγκλήματα.

Η Κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, διάφοροι μηχανισμοί κλπ, έχουν προχωρήσει σε μια τεράστια προπαγάνδα και fake news, για να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, να δικαιολογήσουν τα διαχρονικά Ισραηλινά εγκλήματα. Επιδιώκουν να ταυτίσουν την Αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό με την «τρομοκρατία».

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει τη διαχρονική συνεργασία  με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Να ακουστεί παντού το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Όλα αυτά δεν μπορούν να κρύψουν την βαθιά αλληλεγγύη των λαών της γης με τον βασανισμένο και υπό κατοχή λαό της Παλαιστίνης. Μεγάλες διαδηλώσεις γίνονται  σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας. Στην Αθήνα η μεγαλειώδη πορεία χτυπήθηκε αναίτια από τα ΜΑΤ, με ευθύνη της κυβέρνησης, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, και το καταδικάζουμε.

Εμείς αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζούμε αδελφωμένα.

Καλούμε σωματεία και φορείς, Φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, όλο το λαό να καταδικάσουν το μακέλεμα και να συμμετέχουν στη Συγκέντρωση Αλληλεγγύης  στον λαό της Παλαιστίνης, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

 

Απαιτούμε:

  • Την Άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
  • Να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.
  • Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
  • ΤΩΡΑ Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάσθηκε άμεσα κλοπή στον Σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λαμίας
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού ενάντια στην αναστολή λειτουργίας υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ