Ειδήσεις

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 στις 7:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων εργαζομένων


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη σύσκεψη με θέμα το νέο χτύπημα στα δικαιώματα μας, την άθλια εγκύκλιο για την ψηφιακή κάρτα, την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας.

Είναι σημαντικό μπροστά σε αυτή τη νέα επίθεση στα δικαιώματα μας αλλά και συνολικότερα στα καθημερινά ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική λαϊκή οικογένεια να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας.

Η εγκύκλιος του υπουργείου εργασίας για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας ανοίγει τον δρόμο για την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την ένταση της εκμετάλλευσης, σε συνδυασμό με αντεργατικές ρυθμίσεις όπως αυτές που προβλέπονται από τον ν. Γεωργιάδη, αλλά και συνολικά από το νομοθετημένο αντεργατικό πλαίσιο.

Ταυτόχρονα, μέσω της πλήρους εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας γίνεται το πρώτο βήμα για την ευρεία χρήση εργαλείων ασφυκτικής επιτήρησης, το ακόμα μεγαλύτερο ξεζούμισμα  της εργατικής τάξης με περισσότερες απλήρωτες ώρες δουλειάς.

Η παρουσία όλων είναι ιδιαίτερα σημαντική στον αγώνα να μην νομιμοποιούνται αντεργατικές μέθοδοι στους εργασιακούς χώρους μέχρι να καταργηθούν. Μέχρι να δυναμώσει η πάλη μας, να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας Λεωσθένους Δεδούση 9 1ος όροφος, σύσκεψη σωματείων εργαζομένων.

Προηγούμενο άρθρο Οι θέσεις του βουλευτή Γιώργου Κοτρωνιά για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Επόμενο άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Οι Σταθμοί Ασφαλούς Στάθμευσης Φορτηγών συμβάλλουν στη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας