Ειδήσεις

Σύμφωνο Συνεργασίας της Ι. Μ. Φθιώτιδος και του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας


Στην όμορφη και ακριτική Λέσβο βρίσκεται από νωρίς το πρωί μεγάλη ομάδα μουσικών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», μέλη της παραδοσιακής χορωδίας και της ορχήστρας του Ωδείου, κατόπιν προσκλήσεως της Περιφερείας Βορείου Αιγαίου, των Δήμων Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, προκειμένου σήμερα και αύριο το βράδυ, στο Πλωμάρι και στην Καλλονή, να υλοποιήσουν μουσικά προγράμματα αφιερωμένα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Του μουσικού σχήματος ηγείται ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ωδείου, καθώς και ο Διευθυντής Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο οποίος μάλιστα έλκει την καταγωγή του από το νησί.

Μετά την άφιξή τους στον αερολιμένα της Λέσβου «Οδυσσέας Ελύτης» γεύθηκαν την αβραμιαία φιλοξενία του Πρωτ. π. Γρηγορίου Πολύμου, Προϊσταμένου της Ενορίας των Αγίων Γεωργίου και Δημητρίου Κάτω Χάλικα, ο οποίος και τους προσέφερε πλούσιο πρωινό στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Ο π. Γρηγόριος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για την πατρική αγάπη και μέριμνα του, με την οποία έχει αγκαλιάσει την ιερατική του οικογένεια, καθώς τα δύο του παιδιά είναι αριστούχοι μαθητές του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας και διαμένουν στην Εκκλησιαστική Εστία Λαμίας,  ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες βρίσκουν θαλπωρή και αγάπη στην τροφό Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος, στο Μοναστήρι του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, στην Μονή της ελεημοσύνης και της αληθινής αγάπης.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και η συνοδεία του μετέβησαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προκειμένου να υλοποιήσει μια συνεργασία του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση από κοινού εκπαιδευτικών, επιστημονικών και ερευνητικών δράσεων. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη προχωρήσει από τα ενδιαφερόμενα μέρη η επεξεργασία ενός συγκεκριμένου πλαισίου συνεργασίας και σήμερα υπογράφηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών και τον Αντιπρύτανη κ. Δημήτριο Παπαγεωργίου το πρώτο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών.

Ο κ. Συμεών μετά την υπογραφή, σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ της Λέσβου τόνισε: «Πιστεύουμε πολύ στην εξωστρέφεια του Εκκλησιαστικού μας Σχολείου και στο άνοιγμα του προς την ακαδημαϊκή κοινότητα και γι’ αυτό σήμερα ανοίγουμε ένα δρόμο γνώσης, επιστήμης, πολιτισμού και δημιουργίας με γέφυρα την θάλασσα της ειρήνης, την θάλασσα της Παναγίας μας, την θάλασσα του Αιγαίου Πελάγους».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος και η μουσική αποστολή από την Φθιώτιδα κατευθύνθηκαν στην όμορφη Καλλονή της Λέσβου, όπου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αποτομής του Τιμίου Προδρόμου έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο, από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Ταξίαρχο Βέρρο, τις τοπικές στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές όσο και από τον πολιό και μουσικολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Ιωακείμ, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού, πατέρα κατά σάρκα του Διευθυντή του Ωδείου κ. Ανδρέα Ιωακείμ, παρουσία και των Αντιδημάρχων Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ζαχαρούλας Ιωακείμ και κ. Αφροδίτης Βατή.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή αγωγού αποχέτευσης επί της οδού Γερασίμου Βασιλειάδη
Επόμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο: Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζόμενων στο Κέντρου Υγείας Στυλίδας