Ειδήσεις

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιο πολλοί, πιο δυνατοί


Συνεχίζουμε τον αγώνα μας  πιο πολλοί, πιο δυνατοί πιο Αποφασισμένοι, συμμετέχοντας οργανώνοντας τη νέα 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Κάνουμε το θρήνο οργή και την οργή αγώνα, για να μην επιβληθεί σιωπή. Για την προστασία της υγείας της ζωής του λαού των παιδιών μας. Καλούμε τους εργαζόμενους το λαό οργανωμένα συλλογικά. Είναι αυτό που φοβούνται όσοι καταδυναστεύουν τη ζωή μας να βλέπουν τα παιδιά τους γονείς με τους παππούδες μαζί στο δρόμο .

Να δώσουμε μία μεγάλη απεργιακή απάντηση με συνελεύσεις διοικητικά συμβούλια στους χώρους δουλειάς παντού να εκφραστεί με τη συμμετοχή μας να εκφραστεί η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση ο θυμός την Πέμπτη 16 Μαρτίου να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς

Καλούμε τα σωματεία τους συλλόγους τους φορείς να πάρουν απόφαση συμμετοχής να πλημμυρίσουν για μια ακόμη φόρα οι δρόμοι της πόλης με διαδηλωτές, απεργούς οι δρόμοι της πόλης. Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί η πραγματική δικαιοσύνη.

Έχουν ευθύνη και πρέπει να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ που συμφώνησαν και εφάρμοσαν τη στρατηγική της ευρωπαϊκής ένωσης για την απελευθέρωση των μεταφορών, τις ιδιωτικοποιήσεις το κομμάτιασμα του σιδηροδρόμου.

Πούλησαν σε εταιρείες σημαντικές υποδομές και αφέθηκαν χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας στην τραγική υποχρηματοδότηση . Αυτή η εγκληματική πολιτική είναι που υπηρετεί τα κέρδη και σκοτώνει έτσι στυγνά τον κόσμο.

Όχι μόνο δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία, αλλά θα παλέψουμε τώρα για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές και θα στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους

Καλούμε όλο τον κόσμο της δουλειάς όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τη νέα γενιά που δεν συγχωρεί και κινητοποιείται .

Αυτές τις μέρες φάνηκε η μεγάλη δύναμη που έχει ο λαός για να μην πέφτουν στη σιωπή οι εγκληματικές ευθύνες των επιχειρηματικών ομίλων και όλων των κυβερνήσεων.

Αυτή είναι η μεγάλη δύναμη του συλλογικού οργανωμένου αγώνα έτσι με αυτό τον τρόπο θα δικαιωθούν τα θύματα στα τρένα.

Για να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί το έγκλημά στα Τέμπη. Να καταδικαστούν οι πραγματικοί ένοχοι στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας .

Για να έρθει στο προσκήνιο η προστασία του λαού κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Υπάρχουν σήμερα πολλές δυνατότητες να ζήσει ο λαός καλύτερα και όχι να σκοτώνεται στο βωμό του κέρδους.

Θα αντιπαλέψουμε αυτό το κράτος που γρήγορα και αποτελεσματικά βγάζει σε πλειστηριασμό τα σπίτια του φτωχού λαού που χτυπάει με κυνικά τους εργάτες που αγωνίζονται που βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες και από την άλλη ταΐζει με δισεκατομμύρια τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Θα παλέψουμε για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες και να αποδοθεί η πραγματική δικαιοσύνη για να μην ξεχαστεί το έγκλημα να γίνει πράξη το σύνθημα όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή.

Θα παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει για σύγχρονα δικαιώματα με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες που είναι πολύ περισσότερες σήμερα να αξιοποιηθεί η τεχνολογία για την προστασία του λαού και όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών.

Παλεύουμε για σύγχρονες ασφαλείς φθηνές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε δεύτερη και Τρίτη μοίρα  για το συμφέρον και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυστηροί έλεγχοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να μην δουλεύουν οι οδηγοί με εξαντλητικά ωράρια. Δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές για τους εργαζόμενους τους μαθητές για όλο το λαό.

Παλεύουμε για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας να καλυφθούν άμεσα τα κενά και οι ελλείψεις σε προσωπικό υλικοτεχνική υποδομή στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας.

Μέτρα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής, αντιπυρικής προστασίας. Να γίνει έλεγχος για τα προηγούμενα να δημιουργηθούν υποδομές να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση.

Αποτελεσματικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με αυστηρούς ελέγχους. Ενίσχυση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους. Γιατρός εργασίας σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία την παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην πολιτική προστασία.

Καλούμε τα σωματεία τους συλλόγους τους φορείς, από άκρη σε άκρη του νομού να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης. Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας να δυναμώσει η φωνή μας σε κάθε χώρο δουλειάς για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΑΜΙΑ 12:00 ΩΡΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Γ. Κοτρωνιά με αφορμή τις φήμες περί ιδιωτικοποίησης του νερού
Επόμενο άρθρο Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών