Ειδήσεις

Συνεδρίασε, υπό την Προεδρία Χρήστου Σταϊκούρα, η Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας


Συνεδρίασε σήμερα, υπό την Προεδρία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, η Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας. Ανάμεσα στα θέματα που εξέτασε και αποφάσισε, είναι η αναβάθμιση του λιμένα της Στυλίδας.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την εκβάθυνση διαύλου και λιμενολεκάνης και την επέκταση προβλήτας και κρηπιδωμάτων του λιμανιού της Στυλίδας.

Ειδικότερα, το έργο αποσκοπεί στην εκβάθυνση της θαλάσσιας περιοχής του λιμανιού και την επέκταση των χερσαίων χώρων του, με αποτέλεσμα την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και την αναβάθμιση των παροχών του λιμανιού, με γνώμονα πάντα την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών ελλιμενισμού για τα πλοία – σκάφη της περιοχής.

Η επέκταση του καταφυγίου εκτιμάται επίσης ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στη διατήρηση, αλλά και στην ανάπτυξη της τοπικής αλιείας με την επέκταση των κρηπιδωμάτων. Επίσης, θα αυξήσει και τη διακίνηση τουριστικών σκαφών, καθώς, μέσω της επέκτασης των χερσαίων του χώρων, δημιουργούνται οι βασικές προϋποθέσεις, ώστε να αναπτυχθούν σε αυτόν περαιτέρω σύγχρονες δραστηριότητες (υδατοδρόμιο, υλοποίηση πύλης εισόδου Schengen κ.λπ.).

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ θα αναλάβει την ωρίμανση και επιτάχυνση του έργου, τη διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας και την παρακολούθηση της εκτέλεσης της σύμβασης.

Το έργο, προϋπολογισμού 19,6 εκατ. ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε 30 μήνες.

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε σχετικά:

«Ένα ακόμη οραματικό και εμβληματικό έργο για την περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας και συνολικά της Φθιώτιδας, προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησηςκαι εμούπροσωπικά, παίρνει, με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, σάρκα και οστά.».

 

Προηγούμενο άρθρο Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 06 Νοεμβρίου έως 12 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθρο Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση οδικού έργου στον Δήμο Καρπενησίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας