Ειδήσεις

Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη


Με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη και Πρεσβευτή του Ελληνισμού Γιώργο Στασινάκη συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης. Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βίβιαν Αργύρη, έγινε ανταλλαγή απόψεων και δρομολογήθηκαν πρωτοβουλίες που θα εκδηλωθούν μελλοντικά.

SYNANTISI 1

Ο κ. Στασινάκης βρέθηκε στην πόλη μας για τη διάλεξη που έδωσε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με θέμα «την Επικαιρότητα της σκέψης του Νίκου Καζαντζάκη».

SYNANTISI 2

Χαιρετίζοντας την σημαντική αυτή εκδήλωση, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Με μεγάλη χαρά παραβρίσκομαι και χαιρετίζω την εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Λαμιέων, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη και ο Σύνδεσμος των Φιλολόγων του Νομού Φθιώτιδας και είναι αφιερωμένη στον οικουμενικό συγγραφέα και στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη.

SYNANTISI 3

Το σπουδαίο αυτό πνεύμα της σύγχρονης Ελλάδας, τον αληθινό πατριάρχη -όπως ορθά έχει χαρακτηριστεί- της ελληνικής λογοτεχνίας, τον προοδευτικό οδηγό καινούριων ιδεών που άφησε ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενεές ένα πλούσιο και πολύπλευρο έργο που χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη συνοχή και ζωντάνια και δημιουργικό ριζοσπαστισμό.

SYNANTISI 4

Το συγγραφέα που ασχολήθηκε με όλα τα λογοτεχνικά είδη και κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και να γίνει γνωστός και στις πέντε ηπείρους: μυθιστόρημα, ποίηση, δοκίμιο, ταξιδιωτική διήγηση, θέατρο, παιδικά βιβλία, κινηματογραφικά σενάρια, μεταφράσεις και αλληλογραφία εναλλάσσονται στο πλούσιο έργο του.

Εξήντα, σχεδόν, χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου στοχαστή, η Δημοτική αρχή τιμά τον οικουμενικό Έλληνα Νίκο Καζαντζάκη.»

 

Από το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Αναβάλλεται η θεατρική παράσταση “Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι...”
Επόμενο άρθρο Ακυρώνεται και η προβολής της ταινίας «Μικρά όμορφα πλάσματα»