Ειδήσεις

Συνάντηση Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο


Τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου 2024, ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, σε συνέχεια του αριθ. πρωτ. 2561/15-3-2024 έγγραφου του Δήμου Λαμιέων, προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης ζημιών που αφορούν σε εγκαταστάσεις και υποδομές αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων και της ΔΕΥΑΛ, που επλήγησαν από την κακοκαιρία “Daniel” και τις οποίες με την ανάληψη καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή επισήμανε .

Πιο συγκεκριμένα τα έργα αφορούν σε αποκατάσταση ζημιών ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ € και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

·Έξι επτακόσια χιλιόμετρα (6.700,00) μέτρα ανακατασκευή οδοστρωμάτων

· Χίλια διακόσια πενήντα (1.250,00) μέτρα τοιχία αντιστήριξης

·Εξακόσια (600,00) τετραγωνικά μέτρα σταθεροποίηση πρανών με αγκυρούμενο πλέγμα

·Τέσσερα (4) Νεκροταφεία

·Μία παιδική χαρά

·Το Δημοτικό Κυνοκομείο

·Το Λαογραφικό μουσείο

·Εκτεταμένες καταστροφές σε δίκτυα της ΔΕΥΑΛ

Στη διάρκεια της συνάντησης, μετά την υποβολή της πρότασης, συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Λαμιέων και διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα άμεσης χρηματοδότησης για την οριστική αποκατάσταση των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος μετά τη συνάντηση, δήλωσε σχετικά: «….Είχα την ευκαιρία να υποδεχθώ στο γραφείο μου το Δήμαρχο Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου, προκειμένου να συζητήσουμε για την χρηματοδότηση και την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα γίνουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου και θα αποσκοπούν στην οριστική αποκατάσταση των ζημιών. Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση υλοποίησης του αιτήματος του Δήμου Λαμιέων…».

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου μετά τη συνάντηση, δήλωσε σχετικά: «…Επισκέφθηκα τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, για την κατάθεση τεκμηριωμένης πρότασης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης από την κακοκαιρία “Daniel”. Η πρόταση προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αφορά επιπλέον χρηματοδότηση, πέραν των ήδη εγκεκριμένων παρεμβάσεων αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο Δήμο Λαμιέων. Ο Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος από την πρώτη στιγμή έδειξε το έντονο ενδιαφέρον του και αναμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης ώστε τα έργα που θα επιτύχουμε να ξεπερνούν συνολικά τα 20 εκατομμύρια ευρώ για τον Δήμο μας».

 

Προηγούμενο άρθρο Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 22 Απριλίου έως 28 Απριλίου
Επόμενο άρθρο Φθιώτιδος Συμεών: Προτιμήστε την αγκαλιά της Παναγίας