- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Π.Ε. Φθιώτιδας

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με το αρ. 74901/13-10-21 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας αυτής, θα λάβουν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι παρακάτω εκδηλώσεις :

Α. Σημαιοστολισμός – Φωταγώγηση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου σύμφωνα με την 73884/11-10-21 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών
α) Τριήμερος Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η πρωινή ώρα της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης
Οκτωβρίου 2021.
β) Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων Καταστημάτων, των Ο.Τ.Α των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος καθώς και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.
γ) Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στις οικίες τους.

 

Β. Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
α) Ομιλίες στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, από κατάλληλους ομιλητές στους μαθητές των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Οργανισμών
του Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π.
β) Ώρα 11.30 ́: Αποτίμηση φόρου τιμής και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή, στην Πλατεία Πάρκου, από αντιπροσωπείες Μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου, Φοιτητών του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας, των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, με επικεφαλής Δασκάλους, Καθηγητές και Βαθμοφόρους αντίστοιχα.

Γ. Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

́Ωρα 07.30 ́: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών της πόλης.
Ώρα 08.00 ́: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού.
Ώρα 10.15: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 10.30:Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών.
Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπρόσωπο της Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Υποδιευθύντρια και εκπαιδευτικό του 5ου Γυμνασίου Λαμίας κα. Γουλάκου Θεοδώρα.
Έπειτα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί
κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. :

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος και η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στην συνέχεια στο Περιφερειακό Κατάστημα.
Ώρα 12.00 : Παρέλαση Πολιτικών και Στρατιωτικών Τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη μέριμνα Καθηγητών Φ.Α., της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, για τα πολιτικά τμήματα.
Ώρα 18.00 : Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα

 

Δ. Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν :

 

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν :

Τα σχετικά με την παρέλαση των πολιτικών τμημάτων, ανατίθενται στον Υπεύθυνο Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ο οποίος θα συνεργάζεται με τους οριζόμενους τελετάρχες και τον τελετάρχη της Φρουράς.

Το Γενικό Πρόσταγμα έχει o Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, που θα βοηθείται από καθηγητές Φυσικής Αγωγής.
Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοΐού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται ότι η χρήση μάσκας κρίνεται απαραίτητη κατά τη διάρκεια της δοξολογίας καθώς και της παρέλασης για το κοινό, ενώ η είσοδος στο κτίριο της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας επιτρέπεται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο με την επίδειξη του αντίστοιχου πιστοποιητικού στην είσοδο, είτε σε έγχαρτη μορφή, είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής.
Τέλος, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 135392/Δ5/22.10.21 έγγραφο του Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων, την ώρα της παρέλασης, η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική για τους παρελαύνοντες, αφού θα είναι στοιχισμένοι, ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση -εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν τις μάσκες τους.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΕΠΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

 

Λαμία 25 Οκτωβρίου 2021
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΚΑΡΑΚΑΝΤΖΑΣ