Ειδήσεις

Πρόγραμμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης μαθητών


Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας AE, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Λουτρών Υπάτης, όπου πραγματοποίησαν δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παρουσία της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας, κας Ελένης Λεμόνη. Στις άνω δράσεις συμμετείχαν συνολικά 120 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου & του Νηπιαγωγείου Λουτρών Υπάτης του Δήμου Λαμιέων, αλλά και του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Κομποτάδων – Μεξιατών.

Αρχικά, οι μαθητές, παρακολούθησαν κινούμενα σχέδια σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, την επαναχρησιμοποίηση και άλλες πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.

Στη συνέχεια, όλοι οι μαθητές των παραπάνω σχολείων συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, ανακαλύπτοντας πως τα ίδια τα ‘’σκουπίδια’’ είναι ένας κρυμμένος ‘’θησαυρός’’ καθώς με τη σωστή διαχείρισή τους μπορούν να ωφελήσουν τόσο το περιβάλλον όσο και τον ίδιο τον άνθρωπο. Οι μαθητές μέσα από το βιωματικό τρόπο που προσφέρει το παιχνίδι, είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα και με πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων όπως είναι η επαναχρησιμοποίηση, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση των υλικών, η διαλογή στην πηγή αλλά και με δύσκολες έννοιες όπως είναι οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) κ.ά.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ επιβράβευσε την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντάς τους μία συμβολική ποσότητα εκτυπώσιμου χαρτιού Α4 ενώ   παράλληλα διένειμε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές. Βασικός στόχος είναι η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης στους οικείους τους.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των  πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα 1ου γύρου Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Φθιώτιδας 2022
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Λοκρών στην 9η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Ζάππειο