Ειδήσεις

Πολύπλευρη Ενίσχυση Δομών της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και του Εκκλησιαστικού Σχολείου


Ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Χρήστος Σταϊκούρας, είχε τη χαρά και την τιμή να συναντηθεί σήμερα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, διατίθεται σε δομές φροντίδας και φιλοξενίας ευπαθών ομάδων πληθυσμού, που λειτουργούν υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας,  συνολικό χρηματικό ποσό ύψους 30.000 ευρώ, από τον ειδικό λογαριασμό «Είσπραξη δωρεών προς αποπληρωμή εκτάκτων δαπανών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19».

Το παραπάνω ποσό επιμερίζεται ως εξής:

  1. Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Στυλίδας – Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Στέγη Γερόντων «Ίδρυμα Πετρή»: 500 ευρώ.
  2. Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Σπερχειάδος – Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Μέριμνα Γήρατος «Ίδρυμα Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα»: 500 ευρώ.
  3. Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας – Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Μέριμνα Γήρατος «Ίδρυμα Βασιλικής Ραχούτη»: 500 ευρώ.
  4. Εστία Φιλοξενίας μαθητών Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στη Νέα Μαγνησία Λαμίας Σχολικής Εφορείας Ενιαίου Εκκλησιαστικού Λυκείου: 500 ευρώ.

Κατόπιν ολοκλήρωσης της ανωτέρω δράσης, κάθε δομή υποχρεούται να υποβάλει στο Υπουργείο Οικονομικών σχετική αναλυτική απολογιστική έκθεση.

Επίσης, το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας, θα ενισχυθεί άμεσα με νέους, σύγχρονους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες και βιντεοπροβολέα, σε συνέχεια σχετικής δράσης που έχει αναπτύξει η εταιρία Helleniq Energy, υιοθετώντας σχετική πρόταση του Υπουργού Οικονομικών για την ποιοτική και ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων της Φθιώτιδας.

Επιπλέον, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας ενισχύεται με 10.000 ευρώ, για την επανέκδοση του τόμου των πρακτικών, με θέμα τη Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, Ιστορία και Αρχαιονομία.

Αναδημοσίευση από τον επίσημο ιστότοπο του Υπουργού Οικονομικών

 

Προηγούμενο άρθρο Σημαντική η παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση CONSTUCTIONS CYPRUS 2023 στην Κύπρο
Επόμενο άρθρο Χρηματοδότηση 3.000.000€ για αποκαταστάσεις και έργα προστασίας του οικισμού Αχερούνες Σκύρου