Ειδήσεις

«Πλανόδιοι έμποροι» έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων και τους λήστευαν με τη μέθοδο της απασχόλησης – Τους επεβλήθη και πρόστιμο για παράνομη μετακίνηση


Από το Αστυνομικό Τμήμα Δομοκού, εξιχνιάσθηκαν μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής, από οικίες ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες διαπράχθηκαν μεσημβρινές ώρες της 04-04-2021, σε περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο (2) ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα οι ανωτέρω, με το πρόσχημα του πλανόδιων εμπόρων, μετέβησαν στις οικίες των ηλικιωμένων, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφεραν στην μία περίπτωση να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν στις 21-04-2021 το μεσημέρι, από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού, να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και προσήχθησαν, αποδεχόμενοι τη τέλεση των ανωτέρω πράξεων.

Επιπλέον, σε βάρος τους βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα για παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, σχετικά με τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού (άσκοπη μετακίνηση).

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δομοκού.

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 182,5 εκατ. Ευρώ σε 269.461 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021
Επόμενο άρθρο «Χριστός Πάσχων» την Κυριακή των Βαΐων από την Ι. Μ. Φθιώτιδος με τη συμμετοχή και του Θανάση Βισκαδουράκη