Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας


Τις πατρικές ευχές για τη νέα χρονιά και την ευγνωμοσύνη του για ακόμη μία φορά κατέθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ευλογώντας την Βασιλόπιττα στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Η τελετή έλαβε χώρο σε ειδικά διαμορφωμένο, μακριά από τους τροφίμους, χώρο, προς ασφάλεια των γερόντων και των γεροντισσών που διαμένουν στο Ίδρυμα και χωρίς την παρουσία κοινού, καθώς είναι ακόμη σε ισχύ η απόφαση του Σεβασμιωτάτου, με την οποία απαγορεύονται οι επισκέψεις στα Ιδρύματα της Μητροπόλεως, για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό. Μάλιστα μέσα σε δυο χρόνια πανδημίας καμία από τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων δεν αντιμετώπισε κανένα κρούσμα κορωνοϊού και καμία νόσηση, πολλώ δε μάλλον και θάνατο από την φονική πανδημία.

Τιμητικά εκτός από τον Διευθυντή κ. Αθανάσιο Καραμέρη και το προσωπικό του Ιδρύματος παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, οι οποίοι για ακόμη μία φορά δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο Ίδρυμα και στο κοινωνικό έργο που προσφέρει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τόσο στην τοπική κοινωνία της Λαμίας με την πρότυπη λειτουργία αυτού του «σπιτιού αγάπης και στοργής» προς τους απομάχους της ζωής, όσο και σε όλη την Φθιώτιδα με την λειτουργία των άλλων δύο Ιδρυμάτων Φροντίδος Ηλικιωμένων σε Στυλίδα και Σπερχειάδα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχήθηκε πατρικώς στον Διευθυντή και στο προσωπικό το νέο έτος 2022 το οποίο ανέτειλε να φέρει υγεία, χαρά, ελπίδα και την από Θεού δύναμη και ευλογία στο δύσκολο έργο τους στην διακονία των γερόντων.

Για ακόμη μία φορά ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς όλους ανεξαιρέτως για την στάση ευθύνης και την τέλεια υπακοή τους τόσο προς την Μητρόπολη όσο και στην ιατρική και υγειονομική κοινότητα της πατρίδος μας,  ενώ τους παρεκάλεσε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια στάση υπευθυνότητας να συνεχίσουν να εργάζονται και να διακονούν μέχρι να σημάνει το τέλος της πανδημίας, η οποία δυσκολεύει την ζωή όλου του κόσμου.

Τέλος ο κ. Συμεών ευχαρίστησε και τους άρχοντες της πόλεως, τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και στα πρόσωπά τους, όλους τους τοπικούς θεσμικούς φορείς, αλλά και όλους τους ανώνυμους και επώνυμους αδελφούς, οι οποίοι στηρίζουν με κάθε τρόπο τις κοινωνικοπρονοιακές δομές της Μητροπόλεως και έτσι ενισχύουν και το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας χαρίζοντας αγάπη στους αναγκεμένους συνανθρώπους μας.

Προηγούμενο άρθρο Τα αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας