Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος για το ΕΣΠΑ 2021-2027


Στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027», που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 στην Αράχοβα συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Επιτροπής και Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού.

Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του αρχικά μετέφερε και τις ευχές όλων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Στερεάς Ελλάδος, οι οποίοι μοιράζονται κοινές αγωνίες για την ανάπτυξη της περιοχής, και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Πρώτα απ’ όλα σας ευχαριστώ για τη διαδικασία της διαβούλευσης, και της τυπικής και της άτυπης, διότι είναι πολύ σημαντικό ότι με κάθε ευκαιρία από τότε που έχετε αναλάβει τα καθήκοντά σας συζητάμε για το ΕΣΠΑ και όχι μόνο.

2ον πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε ότι το ΕΣΠΑ δεν είναι ένα δώρο που μας κάνουν. Αυτά τα χρήματα και όσα δίνονται, είναι χρήματα που τα έχει δώσει ο λαός, ο λαός της Ελλάδος και οι λαοί της Ευρώπης και επιστρέφονται πίσω στον λαό. Μην έχουμε καμία λογική ότι πρέπει να λέμε ευχαριστώ από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν χρωστάμε. Μας χρωστάνε.

Η λέξη επιλεξιμότητα παραπέμπει σε ιεράρχηση αξιών, τι έχει προτεραιότητα και τι έχει αξία. Τι πρέπει να γίνει και πως πρέπει να γίνει.

Η συνεργασία όλων μας ανεξαιρέτως για τη μεγαλύτερη δυνατή απορροφητικότητα είναι επιβεβλημένη. Αν έχουμε 100% απορροφητικότητα, τότε το επόμενο ΕΣΠΑ από το 2028 και μετά θα είναι πενταπλάσιο.

Όσο δε την Εκκλησία μας, η Εκκλησία μας, επειδή έχει μάθει να ζει και με το αντίδωρο, σας απευθύνω ένα στίχο από ένα κοσμικό τραγούδι: «λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω…».

 

Προηγούμενο άρθρο Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη Μεταφορών στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, στις 10 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου για την 49η Επέτειο του Πολυτεχνείου