Ειδήσεις

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην μαρτυρική πόλη της Σπερχειάδας και στο Καινούργιο Λοκρίδος


Την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας επισκέπτεται για λίγες ώρες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β´. Ο κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και τον οικείο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών θα επισκεφτεί αρχικά την μαρτυρική πόλη της Σπερχειάδος, όπου θα γίνει δεκτός από τις τοπικές Αρχές και τους ευλαβείς κατοίκους και θα εγκαινιάσει έκθεση τοπικών προϊόντων.

Ακολούθως στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σπερχειάδος θα τον υποδεχθεί με σεβασμό ο τοπικός Ιερός Κλήρος και ο Μακαριώτατος θα τελέσει Μυστήριο Γάμου ευσεβών τέκνων της Σπερχειάδος.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος θα μεταβεί στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, για να εγκαινιάσει τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της και το νέο υπερσύγχρονο εστιατόριο και την τραπεζαρία αυτής, αλλά και να ευλογήσει μια λιτή εκδήλωση λήξης της θερινής κατασκηνωτικής περιόδου στην οποία, παρουσία των τοπικών Αρχών, θα τιμηθούν οι ανώνυμοι και επώνυμοι συμπαραστάτες και συνδρομητές του έργου των Κατασκηνώσεων και της προσπάθειας του οικείου Ποιμενάρχου κ. Συμεών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά σχήματα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» υπό του Διευθυντή του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Να σημειωθεί ότι στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος φιλοξενήθηκαν το φετινό καλοκαίρι εκατοντάδες παιδιά, με απόλυτη υγειονομική ασφάλεια, χωρίς κανένα κρούσμα κορωνοϊού, και με επετειακό χαρακτήρα, καθώς η Κατασκήνωση ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και είχε ως θέμα: «Το παιδί στην Επανάσταση του 1821».

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 16 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο 23 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας στη Στερεά Ελλάδα το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου