Ειδήσεις

Ολοκληρώνεται ο δρόμος Ζέλι – Αταλάντη και ξεκινούν Εργασίες στο γήπεδο Μεγαπλάτανου


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη, παρουσία και του Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ, επέβλεψαν την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, την έναρξη των εργασιών για:

  • Την ολοκλήρωση του δρόμου Ζέλι – Αταλάντη.
  • Την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο

ποδοσφαίρου ¨Μεγαπλάτανου¨ του Δήμου Λοκρών.

Πρώτος σταθμός ήταν το γήπεδο Μεγαπλάτανου, όπου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε και δημοπράτησε έργο αρχικού προϋπολογισμού 430.000 ευρώ. Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ξεκινά η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, ο οποίος πληροί όλες τις προδιαγραφές της “FIFA”.

Στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται οι εργασίες εξυγίανσης του εδάφους και κατασκευής υπόβασης του συνθετικού χλοοτάπητα, η εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου, όπως και η κατασκευή συστήματος αποστράγγισης του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επέβλεψε τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη πλέον για την ολοκλήρωση του δρόμου που συνδέει το ορεινό χωριό Ζέλι με την Επαρχιακή Οδό Αταλάντης – Λιβαδειάς.

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε και δημοπράτησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η κατασκευαστική εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό υπαναχώρησε, όμως και χρειάστηκε να διεκπεραιωθεί μια χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία, ώστε να κηρυχθεί ο τελικός ανάδοχος του έργου και να ξεκινήσουν επιτέλους οι εργασίες.

«Κόψαμε τον γόρδιο δεσμό που δεν μας επέτρεπε να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό οδικό έργο σύνδεσης του χωριού Ζέλι με την Αταλάντη και τη Λιβαδειά και είμαστε σήμερα εδώ για να επιβλέψουμε την έναρξη των εργασιών, από την κατασκευαστική εταιρεία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Επισκεφθήκαμε και το γήπεδο Μεγαπλάτανου, όπου ξεκινούν εργασίες για την εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα. Ένα έργο, που αποζητούσε η τοπική κοινωνία και εμείς αναλάβαμε τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του. Ανυπομονούμε πλέον για τη στιγμή εκείνη που θα το εγκαινιάσουμε μαζί με παιδιά και αθλητές της ευρύτερης περιοχής».

Προηγούμενο άρθρο Φθιώτιδος Συμεών: «Όλη η Φθιώτιδα μια οικογένεια!!»
Επόμενο άρθρο Ολοκλήρωση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στον Δήμο Λαμιέων