Ειδήσεις

Ξεκινούν οι αγώνες Σκάκι του Κυπέλλου Κεντρικής Ελλάδας


Την  Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, αρχίζουν οι αγώνες ΣΚΑΚΙ του Κυπέλλου της Κεντρικής Ελλάδας, της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας   – Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2016-2017 έχει ως εξής :

Α΄ ΓΥΡΟΣ  ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  4-11-2016   

  1. Σ.Σ. Ελασσόνας – Α.Ο. Αγριάς
  2. Σ.Σ. Λάρισας – Σ.Ο. Αλμυρού
  3. Σ.Ε. Βόλου – Σ.Α. Λαμίας
  4. Σ.Ν.Ο. Λαμίας – Σ.Ο. Λαμίας

B’ ΓΥΡΟΣ  ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ   11-12-2016

Α. Νικητής 2 – Νικητής 1

Β. Νικητής 3 – Νικητής 4

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ   Γενάρης 2017

ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ Β – ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ Α

ΤΕΛΙΚΟΣ    Γενάρης  2017

ΝΙΚΗΤΗΣ Α – ΝΙΚΗΤΗΣ Β

Οι αγώνες ξεκινούν στις 11.00 πμ στις έδρες των ομάδων, οι διαιτητές θα ορισθούν από την Τ.Ε.Δ. της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. και τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αναλυτικά η προκήρυξη των αγώνων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης  www.esske.net

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές μικρούς και μεγάλους, όλων των ομάδων.

Το σκάκι ως άθλημα αλλά και ως ψυχαγωγία αποτελεί ιδιαίτερα σήμερα, ένα εργαλείο ορθολογιστικής σκέψης , δράσης  και αντίδρασης,  στις δύσκολες  συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Σημαντική καινοτομία της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. η εφαρμογή σύγχρονης μεθόδου  αξιολόγησης των αθλητών της Κεντρικής Ελλάδας με βάση το αμερικάνικο σύστημα αξιολόγησης και με αποτελέσματα άμεσα, αντικειμενικά, αξιόπιστα και αναρτώμενα στο διαδίκτυο με την λήξη κάθε αγώνα .

H  Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, λόγω του τεράστιου εθελοντικού σκακιστικού έργου, οι διοργανωτές , οι δ/ντές και οι διαιτητές των αγώνων είναι όλοι εθελοντές, με την διοργάνωση σκακιστικών αγώνων, σχολικών αγώνων, γιορτών σκακιού, σεμιναρίων διαιτησίας , προπονητικής σε αθλητές και εκπαιδευτικούς, όλα εντελώς αδάπανα για όλους, κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια από την ίδρυσή της, να διπλασιάσει την δύναμη των σκακιστικών σωματείων στην περιοχή ευθύνης της.  Έτσι σε πρόσφατη γενική συνέλευση των σωματείων μελών της στην έδρα της στην Λαμία, παρουσία του δικηγόρου της Ένωσης, ομόφωνα αποφασίσθηκε, αμέσως μετά από την εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου, η διαίρεση της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. και η δημιουργία δύο νέων μικρότερων γεωγραφικά  Ενώσεων, της Ένωσης Φθιώτιδας –Ευρυτανίας  και της Ένωσης Θεσσαλίας.

Ευχόμαστε στις δύο νέες Ενώσεις, την συνέχιση του αθλητικού έργου με την ίδια ένταση και με κινητήρια δύναμη τον εθελοντισμό όλων μας.

Γραμματεία Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Προηγούμενο άρθρο Σε εγρήγορση οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας λόγω της Έξαρσης της Γρίπης των Πτηνών
Επόμενο άρθρο Επίσημη Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στον Σεβασμιώτατο