Ειδήσεις

Ξεκινούν εργασίες ανακατασκευής του Κλειστού Γηπέδου Ιτέας


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και προχωρά πλέον στην υλοποίηση του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΙΤΕΑΣ», προϋπολογισμού 1.435.205 ευρώ.

Για την υλοποίηση του έργου έχει προηγηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Δελφών, που είναι ο κύριος του έργου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία ανέλαβε τη χρηματοδότηση και τη δημοπράτηση.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών εξάλειψης προβλημάτων του φέροντος οργανισμού του υπάρχοντος κτιρίου, ώστε να εξασφαλιστεί η διαρκής χρήση του από τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων η αποξήλωση του υφιστάμενου φέροντος οργανισμού και της επικάλυψης, η κατασκευή νέων θεμελίων, η εγκατάσταση νέων πάνελ με επαρκή θερμομονωτική λειτουργία στο νέο μεταλλικό σκελετό, η κατασκευή νέων κερκίδων στην νότια πλευρά του γηπέδου, αλλά και η ανακατασκευή του χώρου των αποδυτηρίων λόγω των απαιτήσεων που ετέθησαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου και δήλωσε: «Μεριμνούμε για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, όμως, αφουγκραζόμαστε τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και παρεμβαίνουμε για να ανταποκριθούμε, όπως στην περίπτωση του Κλειστού Ιτέας.

 »Συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Δελφών και αναλάβαμε ασμένως τη χρηματοδότηση του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 1.435.205 ευρώ. Ολοκληρώσαμε ήδη τη δημοπράτηση και είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σήμερα ότι ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής.

 »Νέα θεμελίωση, κερκίδες και άλλες παρεμβάσεις, θα διαμορφώσουν ένα κλειστό γήπεδο, το οποίο θα καλύπτει τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ένα κλειστό γήπεδο αντάξιο των επιτυχιών που έχουν οι αθλητικοί σύλλογοι της Ιτέας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος τόνισε: «Ήταν χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και είναι μεγάλη η χαρά μας που ανακοινώνουμε σήμερα την υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου της Ιτέας.

 »Η “μπασκετομάνα Ιτέα”, όπως την αποκαλεί ο Δήμαρχος Παναγιώτης Ταγκαλής, θα αποκτήσει σύντομα ένα κλειστό γήπεδο ασφαλές για να παίζουν τα παιδιά μας και σύγχρονο για να διακρίνονται οι αθλητές μας!»

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν rapid tests στα Καμένα Βούρλα την Τετάρτη 1 Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Δημάρχου Καμένων Βούρλων για την τραγωδία στα Τέμπη