Ειδήσεις

Ξεκίνησαν εργασίες αποπεράτωσης Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μαλεσίνας


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο: «Αποπεράτωση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μαλεσίνας», αρχικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.

Η κατασκευή του Πολυδύναμου Ιατρείου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από το 2009, αλλά οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν.  Φυσικό αντικείμενο του έργου, που ξεκίνησε τώρα είναι οι εργασίες αποπεράτωσης του κτιρίου ωφέλιμου εμβαδού 562,50 τ.μ. με υπόγειο για βοηθητικούς χώρους.

Η θέση του κτίσματος είναι στο κεντρικό μέρος οικοπέδου παραχωρημένου στο Νοσοκομείο Λαμίας, συνολικού εμβαδού 7.352,90 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση “Κανίσκα” της Δημοτικής Κοινότητας Μαλεσίνας, παραπλεύρως του επαρχιακού άξονα Μαλεσίνας-Λάρυμνας.

Εξυπηρετείται οδικά από διπλή πρόσβαση και διαθέτει διαχωρισμένους χώρους στάθμευσης επισκεπτών, καθώς και ανεξάρτητο χώρο στάθμευσης ασθενοφόρου οχήματος. Στο πλαίσιο του νέου έργου θα γίνουν και εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε μια δαιδαλώδη διαδικασία με τις τεχνικές υπηρεσίες μας για την αποπεράτωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μαλεσίνας. Έργο που έρχεται από το 2009 και θα έπρεπε να έχει ήδη παραδοθεί στους πολίτες.

»Εκπονήσαμε τις αναγκαίες μελέτες, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ, δημοπρατήσαμε νέο έργο και ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί πλέον. Η συμβατική προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών έχει οριστεί στους 18 μήνες και θα επιβλέπουμε την πορεία του, ώστε γρήγορα να παραδοθεί ένα ωφέλιμο έργο για την κοινωνία της Λοκρίδας και όχι μόνο».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας τόνισε: «Έχουμε παρέμβει κατά τη διάρκεια της θητείας μας με σειρά έργων για την υποστήριξη δομών Υγείας της Φθιώτιδας. Ξεκινάμε πλέον εργασίες και για την αποπεράτωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου της Μαλεσίνας. Μια δομή τόσο αναγκαία, που δυστυχώς παραμένει χρόνια τώρα ημιτελής. Εμείς, χρηματοδοτήσαμε τις εργασίες ολοκλήρωσης και επιβλέπουμε το έργο, ώστε να παραδοθεί επιτέλους στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής».

Προηγούμενο άρθρο Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα το Marketing & Επικοινωνία
Επόμενο άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Πολύ θετικές εξελίξεις στην πορεία υλοποίησης του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών