Ειδήσεις

Μοσχοκαρυά Λαμίας : Προχωρούν οι απαλλοτριώσεις


Με Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, προχωρούν αποζημιώσεις, που αφορούν παρακατάθεση προσωρινής αποζημίωσης ακινήτων, δικηγορικής αμοιβής και δικαστικών εξόδων, για ακίνητα που έχουν απαλλοτριωθεί για την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65) στη Μοσχοκαρυά Λαμίας (1η Συμπληρωματική απαλλοτρίωση).

Η αποζημίωση ιδιοκτητών ακινήτων, που έχουν απαλλοτριωθεί με την αναφερόμενη απόφαση, έχει κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και είναι ποσού 286.570,48.

Η αποζημίωση, που έχει κατατεθεί υπέρ των φερόμενων ως ιδιοκτητών, θα καταβληθεί στα πρόσωπα που θα αναγνωρισθούν δικαιούχοι με δικαστική απόφαση.

Επίσης, η αμοιβή δικηγόρων που παραστάθηκαν υπέρ των προσώπων, που έχουν ή αξιώνουν εμπράγματα δικαιώματα στα ακίνητα που έχουν απαλλοτριωθεί, έχει κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Αθηνών, και είναι ποσού 2.277,14 €.

Η παρακατάθεση της αποζημίωσης έγινε υπέρ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας και θα καταβληθεί στους πληρεξούσιους δικηγόρους των ιδιοκτητών των ακινήτων.

«Η καταβολή αποζημιώσεων για την απαλλοτρίωση ακινήτων, ενισχύει το αίσθημα της δίκαιης αποκατάστασης στους ιδιοκτήτες, ενδυναμώνει την κοινωνική αποδοχή των δημοσίων έργων και συμβάλλει στη δημιουργία εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις απαραίτητες διαδικασίες», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών εργάζεται με συνέπεια, προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις ενημέρωσης για τους κανόνες κολύμβησης στα ΚΑΠΗ του Δήμου Λοκρών
Επόμενο άρθρο Δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Ιούνιο 2024