Ειδήσεις

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Ν. Σταυρογιάννη για την συμπλήρωση 43 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας


Ημέρα εθνικής μνήμης η 24η Ιουλίου, 43 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας, ημέρα απολογισμού για την μεταπολιτευτική περίοδο με τα όποια θετικά επιτεύγματα αλλά και τις παθογένειες, τα λάθη και τις παραλείψεις που μας έφεραν ως εδώ.

Ημέρα μνήμης για την τραγωδία της Κύπρου και για τα λάθη που μας οδήγησαν σ’ αυτή, αλλά και ημέρα χρέους για το τι πρέπει να πράξουμε για τον Κυπριακό Ελληνισμό, για μια δίκαιη, βιώσιμη λύση του προβλήματος στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Η Δημοκρατία μας χρειάζεται ενδυνάμωση των θεσμών της που έχουν απαξιωθεί μιας και η πολυεπίπεδη κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι αποτέλεσμα της κρίσης αρχών και αξιών, η έκπτωση των οποίων έφερε την απαξίωση των θεσμών του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Πρέπει καθημερινά να αγωνιζόμαστε για τη διεύρυνση, την εμβάθυνση και την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας μας. Για μια Ελλάδα με Εθνική Αξιοπρέπεια και Κοινωνική Συνοχή που θα έχει ανταγωνιστική παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών και οι θεσμοί της θα λειτουργούν αξιόπιστα και αποτελεσματικά.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Χρήστου Σταϊκούρα για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας