Ειδήσεις

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών για την 28η Οκτωβρίου 1940


Η Ελλάδα του 1940 δεν δίστασε ούτε μια στιγμή να αναμετρηθεί με τους απρόσκλητους «βραδινούς επισκέπτες».  Οι Έλληνες ποτέ δεν άφησαν απροστάτευτη την πατρίδα τους και ποτέ δεν έδωσαν γη και ύδωρ σε κανένα ξένο εισβολέα. Ο ιστορικός δρόμος της πατρίδας και του λαού μας είναι ξεκάθαρος. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και οι Έλληνες θα αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία απέναντι σε οποιοδήποτε ξένο αμφισβητεί τα σύνορα και την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Σήμερα, 82 χρόνια μετά την εποποιία του ελληνικού στρατού και του λαού, δεν λείπει ούτε η αποφασιστικότητα ούτε το σθένος της υπεράσπισης της Ελλάδας απέναντι σε έναν επιθετικό γείτονα που απειλεί, συκοφαντεί και υποτιμά τους Έλληνες.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις το 1940, με παλλαϊκή συνδρομή, αντιμετώπισαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό την Ιταλική εισβολή. Η μικρή Ελλάδα κατόρθωσε να επιτύχει τις πρώτες νίκες ενάντια στον άξονα, αποδεικνύοντας πως δεν ήταν ανίκητες οι δυνάμεις του φασισμού. Η ελληνική αντίσταση υπήρξε σθεναρή μέχρι τέλους, ακόμη και απέναντι στη Γερμανική εισβολή της 6ης Απριλίου 1941, δηλαδή κόντρα στον ισχυρότερο στρατό της εποχής εκείνης.

Ως Έλληνες τιμούμε το έπος του 1940 και την εθνική αντίσταση της περιόδου 1941-1944. Η ζοφερή περίοδος του εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε την απελευθέρωση πήγε πολύ πίσω τη χώρα μας και μας θυμίζει πως η διχόνοια είναι καταστροφική για κάθε έθνος. Τιμούμε τους ήρωες που δόξασαν τη χώρα μας. Η ενότητα των Ελλήνων ενδυναμώνεται όταν υπάρχουν εξωτερικές απειλές.

Το έθνος μας παραμένει ισχυρό μέσα από τη συλλογική μνήμη και τιμή όσων θυσιάστηκαν για να παραμείνει η Ελλάδα ανεξάρτητη, ελεύθερη, ισχυρή και δημοκρατική. Στις προκλήσεις της εποχής μας απαντάμε με ενότητα και πίστη στις αρχές και στα ιδεώδη που δόξασαν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών

Προηγούμενο άρθρο Σύμβαση κατασκευής του έργου αντιμετώπισης καταπτώσεων στο Κοκόσι
Επόμενο άρθρο Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου