Ειδήσεις

Η Λαμία αποκτά κλειστό κολυμβητήριο


Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη δημιουργία του κλειστού κολυμβητηρίου στη Λαμία ανακοίνωσε την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο κ.Μπακογιάννης διευκρίνισε ότι εξασφαλίστηκαν  από την Περιφέρεια 9,5εκατ. που απαιτούνται για την κατασκευή του κολυμβητηρίου, δίνοντας την σκυτάλη στον Δήμο Λαμιέων με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου.

Με το έργο αυτό, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, ικανοποιείται το απολύτως εύλογο αίτημα των πολιτών της Λαμίας για τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής.

«Για πολλά χρόνια όλοι όσοι ζουν στην Λαμία άκουγαν για κολυμβητήριο και κολυμβητήριο δεν έβλεπαν. Σε αυτόν τον παραλογισμό, δηλαδή η έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να μην έχει το δικό της κλειστό κολυμβητήριο, απαντάμε με μελέτη και σχέδιο και όχι με υποσχέσεις.  Δεν πρόκειται για την εξαγγελία ενός έργου που θα…γίνει, αλλά για την διαβεβαίωση ότι έχουμε εξασφαλίσει και έχουμε στο ταμείο μας 9,5εκατ. Ευρώ, ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίησή του. Είναι ένα από τα έργα που αξίζει να αποδώσουμε στη νεολαία της Λαμίας και σε όλα τα παιδιά της Στερεάς Ελλάδας. Τα έως τώρα δεδομένα δεν μου επιτρέπουν να είμαι απαισιόδοξος. Αντιθέτως, μου δείχνουν ότι όσο προχωρούμε με προσεκτικό σχεδιασμό και σοβαρή μελέτη, μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» επισήμανε ο κ.Μπακογιάννης.

 

Ευθύμιος Καραϊσκος: Είναι μια ξεχωριστή μέρα…

-Η Λαμία μας, η πρωτεύουσα της Περιφέρειάς μας μπορεί να υπερηφανεύεται για μια νέα αρχή, σε ένα θέμα το οποίο για χρόνια είχε βρεθεί στο περιθώριο.
Μετά από επίπονη και συντονισμένη προσπάθεια, εξασφαλίστηκαν από την Περιφέρεια 9,5 εκατ. που απαιτούνται για την κατασκευή του κολυμβητηρίου, δίνοντας την σκυτάλη στον Δήμο Λαμιέων με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, για την υλοποίηση του έργου.

-Όπως τόνισε και ο Περιφερειάρχης μας Κώστας Μπακογιάννης, «με το έργο αυτό, ικανοποιείται το απολύτως εύλογο αίτημα των πολιτών της Λαμίας για τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής”.

-Η εικόνα που βλέπετε, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η σημερινή εικόνα του έργου…

Θέλουμε να βλέπουμε αυτή την εικόνα, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι πλέον μέσα στα απαιτούμενα χρονοδιαγράμματα του έργου, θα δούμε κάτι το εντελώς διαφορετικό.

Μια διαφορετική εικόνα, για την οποία ο κάθε πολίτης θα αισθάνεται υπερήφανος και θα απολαμβάνει όλες εκείνες τις παροχές που θα δώσει ένα υπερσύγχρονο κλειστό κολυμβητικό κέντρο, πρότυπο για την Ελληνική Περιφέρεια.

Θα κλείσω απόλυτα ταυτισμένος με τα λόγια του Περιφερειάρχη μας Κώστα Μπακογιάννη: «Μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

https://www.facebook.com/100016024208414/videos/227409704469835/?id=100016024208414

 

Προηγούμενο άρθρο Η Λαμία στην καρδιά της τεχνολογικής εξέλιξης!
Επόμενο άρθρο Κλειστή για μία ώρα η ΔΕΥΑ Λαμίας