Ειδήσεις

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Ενημερώθηκε για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Φθιώτιδας


Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στις 17 Μαΐου 2024 ενημερηκώθε για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Τα κρούσματα είχαν ημερομηνία έναρξης την 16ηΜαΐου(πλην ενός που εκδηλώθηκε στις 17/5) και φαίνεται να σχετίζονται με τη λήψη σχολικού γεύματος, το οποίο διανεμήθηκε στους μαθητές στις 16 Μαΐου 2024.

Η υπηρεσία ενήργησε άμεσα, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο διαχείρισης τέτοιων περιστατικών για την προάσπιση της δημόσιας υγειάς. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας αυτοψία και έλεγχος του χώρου της επιχείρησης που παρασκεύασε και διένειμε τα σχολικά γεύματα.

Κατά  τη διάρκεια του ελέγχου:

  • Βρέθηκε και δεσμεύτηκε δείγμα γεύματος, το οποίο απεστάλη μαζί και με άλλα δείγματα (σύνολο δέκα), στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας προς εργαστηριακή διερεύνηση.
  • Ελέγχθηκαν τα πιστοποιητικά υγείας των υπαλλήλων της επιχείρησης, που συμμετείχαν στην προετοιμασία και συσκευασία του συγκεκριμένου γεύματος.Στις 20 Μαΐου 2024 η Διεύθυνση Υγείας ενημερώθηκε για τα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δειγμάτων που βρέθηκαν θετικά για σταφυλόκοκκο θετικό στην πηκτάση(s.Aureus)στο σύνολό τους.

    Αναμένονται επιπλέον αποτελέσματα για τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης του σταφυλόκοκκου, καθώς και για τις υπόλοιπες μικροβιολογικές παραμέτρους.

Προηγούμενο άρθρο Αφιέρωμα "Λαυρέντης Μαχαιρίτσας" στην Λαμία
Επόμενο άρθρο 8η Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας