Ειδήσεις

«Επιστρέφει» η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας – «Προπομπός» τα λαμπρά εγκαίνια της Έκθεσης Lamia Expo 2022 που επανεκκινεί τον αναπτυξιακό θεσμό


Με την ευλογία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών που τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων της Έκθεσης Lamia Expo 2022 και με την κοπή της καθιερωμένης κορδέλας, η ΠΕΛ,  μετά από πολλά χρόνια άνοιξε της πύλες της, σηματοδοτώντας την  επανεκκίνηση του κορυφαίου εμπορικού φόρουμ που επιστρέφει δυναμικά, αποτελώντας το εφαλτήριο μεγάλων και σημαντικών παρεμβάσεων στην κατεύθυνση επαναλειτουργίας της εκθεσιακής αγοράς με πολλαπλά και αισιόδοξα μηνύματα για ένα θεσμό ορόσημο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς Ελλάδας.

Τα εγκαίνια έγιναν με  την παρουσία του Υπουργού Οικονομικών  Χρήστου Σταικούρα, Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα  Μπακογιάννη, του Περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδας Φάνη  Σπανού, του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου  Καραΐσκου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάση Κυρίτση και του Προέδρου της ΠΕΛ ΑΕ. Λεωνίδα Κωστόπουλου,  που απηύθυναν και χαιρετισμό.

Το παρών επίσης έδωσαν οι βουλευτές του Νομού Γιώργος Κοτρωνιάς, Θέμης Χειμάρας και Γιάννης Σαρακιώτης, οι αντιπεριφερειάρχες Ηλίας Σανίδας, Φανή Παπαθωμά, Αρης Τασιός, Γιώργος Κελαϊδίτης, Ηλίας Κυρμανίδης και Κώστας Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων Γιώργος Κυροδήμος, οι Δήμαρχοι Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής, Αμφίκλειας Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή και Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, οι Αντιδήμαρχοι Λαμιέων Παναγιώτης Φώσκολος, Δημήτρης Μπεσλεμές, Δημήτρης Τζούφλας, Παναγιώτης Στασινός, Κώστας Αναστασίου, Κώστας Κερπινιώτης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ, της ΠΕΛ Α.Ε. Γιάννης Ζωγράφος, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λαμίας Τάκης Συλεούνης, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων, πρόεδροι και εκπρόσωποι των επιμελητηρίων Ελλάδας, αλλά και πλήθος εκθετών και πολιτών.

Στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, μέχρι και την Τετάρτη επισκέπτες της μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τους 150 και πλέον εκθέτες ενώ κατά τη διάρκεια της θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι τα εγκαίνια της Lamia Expo στέλνουν ηχηρά μηνύματα αισιοδοξίας για την επαναλειτουργία του εκθεσιακού θεσμού στην πόλη της Λαμίας και τις εγκαταστάσεις της ΠΕΛ ενώ αναφέρθηκε και για το νέο έργο που βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία της «Αξιοποίησης της περιοχής Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας» με συνολικό προϋπολογισμό 48.000.000 ευρώ και ανέφερε τα εξής:

«Ο Δήμος Λαμιέων σας καλωσορίζει στην έκθεση  Λαμία EXPO 2022.

Σήμερα για μας είναι μία διαφορετική μέρα, καθώς βλέπουμε αυτά τα κτίρια, που για χρόνια ολόκληρα είχαν τη μοναξιά τους, να ξαναγεμίζουν και πάλι.

Μία σημαντική μέρα, για όλους όσους έδωσαν έναν αγώνα για την επόμενη μέρα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, καθώς σήμερα βλέπουν τους πρώτους καρπούς.

Η Έκθεση Λαμίας από σήμερα συνεχίζει την ιστορία της, μία ιστορία γραμμένη κυρίως με τη θέληση μιας ομάδας επαγγελματιών, που έβλεπε μπροστά, που είχε σαν στόχο την εξωστρέφεια, που είχε σαν στόχο να ξεπεράσει τα σύνορα, που είχε σαν στόχο να μην υπολογίζει τα όρια.

Ένα εγχείρημα που μας συντρόφευσε πολλά χρόνια, ωστόσο όμως πέρασε από χίλια μύρια κύματα και πολλές φορές, αρκετοί από μας, αισθανθήκαμε αδύναμοι μπροστά σε εκείνο που βλέπαμε μπροστά μας.

Σήμερα όμως έχουμε τη δυνατότητα να ζούμε και το όνειρο. Το όνειρο της επόμενης μέρας, μία επόμενη μέρα που προσδοκούμε να είναι πολύ καλύτερη και για την Έκθεση και για τη Λαμία και για την επιχειρηματική κοινότητα και για τους πολίτες.

Το όνειρό μας, αυτός ο χώρος να συνδράμει την επιχειρηματικότητα αλλά και συγχρόνως να αποτελέσει καταφύγιο για τους πολίτες, γίνεται πραγματικότητα.

Και για άλλη μια φορά και με αυτή την ευκαιρία, από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν στο μεγάλο έργο της αξιοποίησης συνολικά του χώρου της Έκθεσης Λαμίας.

Είναι ένα έργο που αξιοποιώντας πολλαπλές πηγές χρηματοδότησης έχει δημοπρατηθεί, στις 27 Οκτωβρίου περιμένουμε τις προσφορές και ελπίζουμε την ερχόμενη άνοιξη να το ξεκινήσουμε.

Είναι ένα έργο πού θα αποτελεί σύμβολο για την περιοχή, θα αποτελεί τοπόσημο για τη Στερεά Ελλάδα, ένα έργο που  δημιουργεί νέες εγκαταστάσεις, σύγχρονες και λειτουργικές, συνδυάζει την καινοτομία με τις εκθέσεις και συγχρόνως δημιουργεί και ένα τεράστιο πάρκο που έχει ανάγκη η πόλη.

Ήταν μία υποχρέωση που αναλάβαμε για να αποδώσουμε στην πόλη, στην επιχειρηματική κοινότητα και τους πολίτες ένα χώρο που θα μπορεί να τα συνδυάζει όλα αυτά, η υποχρέωση που αναλάβαμε να δώσουμε στην κοινωνία μία διαφορετική θερμοκοιτίδα, όπου εκεί μπορούν να αναπτύσσονται τα ανήσυχα πνεύματα.

Ξέρουμε ότι το εγχείρημα είναι μεγάλο.

Ξέρουμε ότι οι υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει είναι τεράστιες.

Όμως με τη συνεργασία και τη συμπόρευση, όπως και μέχρι σήμερα,  όλων μας, νιώθουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε, μπορούμε όλοι μαζί με ένωση δυνάμεων να δημιουργήσουμε έναν αναπτυξιακό πυλώνα και για την τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως την τοπική οικονομία, που θα μπορέσει να μας φέρει πολλαπλά οφέλη.

Είναι ένας αγώνας δρόμου για τολμηρούς, ένας αγώνας δρόμου με συγκεκριμένο στόχο και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα σε μία περίοδο με απανωτές προκλήσεις, σε μία περίοδο όπου δεν επιτρέπεται και μεγάλη αισιοδοξία, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε βήματα μπροστά και να βάζουμε και τους επόμενους στόχους.

Εκδηλώσεις, όπως και η σημερινή έκθεση, είναι αυτές που αγκαλιάζουν οι πολίτες,  που τις στηρίζουν και δείχνουν απόλυτα την εμπιστοσύνη τους σε αυτή την προσπάθεια, όσο δύσκολη κι αν είναι.

Ήδη διανύουμε έναν ξεχωριστό δρόμο, αυτόν της συλλογικής προόδου, που ανοίγει μπροστά μας.

Σε αυτή την πορεία καλούμε όλους να συμβάλουν, με όποιο τρόπο μπορούν.

Άλλωστε αυτά τα σχέδια δείχνουν πως η πόλη μας, η Λαμία μας, ξέρει να αξιοποιεί όλες ανεξαιρέτως τις δυνάμεις του τόπου και όλες τις δυνατότητες της, προς όφελος των πολιτών.

Η Λαμία, ξαναβρίσκει το ρόλο της στο κέντρο της χώρας.

Σας ευχαριστώ….»

Προηγούμενο άρθρο Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στο Ηράκλειο της Κρήτης στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου FEA-VEE
Επόμενο άρθρο Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 16η χρονιά ο Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής»