Ειδήσεις

Επαφές του Βουλευτή Φθιώτιδος Γιώργου Κοτρωνιά


Ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ.Γιώργος Κοτρωνιάς, συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παπασταύρου Σταύρο και με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κυρία Σοφία  Ζαχαράκη.

Κατά την συνάντηση κατέθεσε και συζητήθηκαν οι προτάσεις του Βουλευτή για θέματα που αφορούν την βελτίωση της ζωής των ΑΜΕΑ  και των οικογενειών τους , ενόψει της νέας Στρατηγικής της Κυβέρνησης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.Ενδεικτικά κάποιες από τις προτάσεις του βουλευτή αφορούν:

  • Την επέκταση της Κρατικής Μέριμνας στους γονείς και στα αδέλφια παιδιών ΑΜΕΑ μέσω ευεργημάτων που εφαρμόζονται και σε άλλες κατηγορίες της Ελληνικής κοινωνίας πχ. Πολύτεκνοι όπως την θέσπιση μειωμένης στρατιωτικής θητείας έξι μηνών και την ιατρική ειδικότητα κατ’υπεραριθμία σε αδέρφια ΑΜΕΑ,

 

  • Την απλούστευση της διαδικασίας συγκρότησης επιτροπών ΚΕΠΑ και

να δίνεται εφόρου ζωής η αναπηρία για άτομα με αναπηρία 67% χωρίς συνεχείς επανεξετάσεις,

 

  • Την μη διακοπή παροχής του επιδόματος των ΚΕΠΑ σε παιδιά αμεα που λαμβάνουνχαμηλές συντάξειςθανούντα γονέα

 

  • Τηνεφαρμογή του προσωπικού βοηθού και στην Φθιώτιδα

 

  • Την δημιουργία δομής αποασυλοποίησης-ημιαυτόνομης διαβίωσηςμε συμπράξεις φορέων

 

και άλλες προτάσεις επιδοματικής πολιτικής που έχουν ως κύριο στόχο την ουσιαστική βελτίωση της διαβίωσης των ατόμων ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.

 

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τους Υπουργούς για την  άμεση ανταπόκριση τους και κυρίως γιατί επέδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και προστασίας και θα είναι σε συνεχή επαφή και

συνεργασία.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση στο Δημαρχείο Αταλάντης του Δημάρχου Λοκρών με το ΚΕΘΕΑ Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Δράση μέτρησης ζωτικών σημείων στο ΚΑΠΗ Αταλάντης Δήμου Λοκρών