Ειδήσεις

Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα στο «Κεστεκίδειο» Ελληνικό Σχολείο, στις Βρυξέλλες


Την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης στο «Κεστεκίδειο» Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών επιθεώρησε σήμερα, Τρίτη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο έλληνας Πρέσβης στις Βρυξέλλες Διονύσιος Καλαμβρέζος, ο Γενικός Πρόξενος Βασίλης Γκουλούσης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου, πατέρας Φιλάδελφος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε.) Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε. Αθανάσιος Γιάνναρης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, Φίλιππος Κοτσαρίδης, η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης Φωτεινή Κολλάρα, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γυμνασίου – Λυκείου Αθανασία Καραμούτα και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ελένη Κατόπη, καθώς και Έλληνες της ομογένειας.

Το «Κεστεκίδειο» στεγάζεται σε συγκρότημα κτιρίων επί της οδού Joseph Claes 91, στην περιοχή Saint Gilles των Βρυξελλών και φοιτούν, κατά το τρέχον σχολικό έτος, συνολικά 132 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων (4 Νηπιαγωγείου, 42 Δημοτικού, 86 Γυμνασίου & Λυκείου), ενώ υπηρετούν 25 εκπαιδευτικοί.

Οι εργασίες αποκατάστασης των υποδομών και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του «Κεστεκίδειου», προϋπολογισμού 849.850 ευρώ, πραγματοποιούνται κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας προς τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», με σκοπό την άμεση επαναλειτουργία του σχολείου και τη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας.

Στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100% και η διοικητική παραλαβή προς χρήση από το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου.

Στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου έχουν υλοποιηθεί οι εργασίες καθαιρέσεων – αποξηλώσεων και ελέγχου ξύλινων δοκών και λιθοδομών και οι λοιπές εργασίες αναμένεται να περατωθούν τις προσεχείς ημέρες, με σκοπό να παραδοθεί σε χρήση στις 29 Δεκεμβρίου 2023.

Με αφορμή την πρόοδο των εργασιών, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε:

«Το “Κεστεκίδειο” Σχολείο είναι ένα εμβληματικό κτίριο, εξαιρετικά σημαντικό για τους Έλληνες των Βρυξελλών, για τους Έλληνες του Βελγίου. Σε αυτό το σχολείο φοιτούν 132 μαθητές και εργάζονται 25 εκπαιδευτικοί. Ζητήθηκε από τις Κτιριακές Υποδομές να βοηθήσουν έτσι ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές, να επισκευαστεί το Σχολείο και να γίνουν εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης.

Παραδώσαμε διοικητικά το Δημοτικό τον Νοέμβριο και έπεται η παράδοση του Γυμνασίου και του Λυκείου μέσα στον Δεκέμβριο. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο, έτσι ώστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες διδασκαλίας για τους μαθητές, αλλά και εργασίας για τους εκπαιδευτικούς».

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη άτομο στη Λαμία, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών & βεγγαλικών
Επόμενο άρθρο Θανάσης Λυκόπουλος για τις επερχόμενες εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς: Δεν θα είμαι υποψήφιος. Απόφαση δύσκολη αλλά πλήρως συνειδητοποιημένη