Ειδήσεις

Επίσκεψη του Σεβασμιώτατου στις κατασκηνώσεις του Καινούριου Λοκρίδος


Άλλη μια επίσκεψη στους όμορφους  χώρους των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας στο Καινούργιο Λοκρίδος, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 18 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος προκειμένου να ιδεί και να ωμιλήσει στα 135 παιδία και στελέχη της β’ κατασκηνωτικής περιόδου, τα οποία  φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες.

Ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε στα παιδιά για την χαρά που προσφέρει στη ζωή του ανθρώπου ο ζωοδότης Κύριος και τα  προέτρεψε, κάθε περίοδο και κάθε μέρα  της ζωής τους να έχουν πίστη και αγάπη στο Χριστό και στην Εκκλησία.

Τα συμβούλεψε  δε να θέτουν στόχους στην ζωή τους, στόχους οι οποίοι θα τα χαροποιούν και θα είναι προς όφελος του συνόλου  της κοινωνίας.

Συνεχάρη επίσης τον επί τέταρτη συνεχή χρονιά αρχηγό κ. Χρήστο Βάρσο, Στρατιωτικό και Θεολόγο, καθώς και όλα τα στελέχη για την ομαλή και ιδιαιτέρως ωφέλιμη για τα παιδιά ζωή της κατασκήνωσης, καθώς και για τον χρόνο που διαθέτουν τα στελέχη για να προσφέρουν την διακονία τους στα παιδιά της Μητροπόλεως μας.

Η φετινή περίοδος έχει ως θέμα: «Με τους Αγίους της εποχής μας» και καθημερινά αναπτύσσονται στα παιδιά ανάλογα πνευματικά θέματα από θεολόγους κληρικούς και λαϊκούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε πρωί τελείται στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης,  το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και έτσι τα παιδιά εκτός από το παιχνίδι και την διασκέδαση συμμετέχουν ενεργά και στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος διένειμε στον αρχηγό και στα στελέχη ως ευλογία από μία εικόνα και σε όλα τα παιδιά διάφορες ευλογίες της Μητροπόλεως μας.

Ευχήθηκε δε σε όλους να έχουν την ευλογία του Θεού πάντοτε στην ζωή τους και καλό υπόλοιπο της περιόδου και του καλοκαιριού.

Η επίσκεψη του Ποιμενάρχου μας  έκλεισε με την αναμνηστική φωτογραφία και με την προτροπή του προς όλα  τα παιδιά, να μην ξεχνούν ποτέ τις φιλίες που δημιουργούνται στην κατασκήνωση, διότι είναι ένας ισχυρός δεσμός αγάπης.

Προηγούμενο άρθρο 21 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Βραδιές θερινού σινεμά και για παιδιά