Ειδήσεις

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Α/θμιας,Β/θμιας και ΕΑΕ του Υ.ΠΑΙ.Θ., κ. Κόπτση Αλέξανδρου, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας


Την Παρασκευή 16/07/2021 είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούμε στη Λαμία και στα γραφεία μας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας τον Γενικό Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας και ΕΑΕτου Υ.ΠΑΙ.Θ., κ. Κόπτση Αλέξανδρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Γ.Γ.επισκέπτεται την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό τόσο την αναλυτική ενημέρωση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γύρω από το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, όσο και την καταγραφή προβλημάτων και διαφόρων ζητημάτων που άπτονται της δικαιοδοσίας του Υπουργείου.

Οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρνει το νέο νομοσχέδιοόπως, η αλλαγή φιλοσοφίας και η αναβάθμιση του σχολείου μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού, η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και η εισαγωγή της ξένης γλώσσας στα νήπια, τα νέα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, οι προγραμματισμένες ενέργειες ενόψει της έναρξηςτης νέας σχολικής χρονιάς-κατόπιν μιας δύσκολης περιόδου λόγω κορωνοϊού-καθώς και ο διορισμός11.700 εκπαιδευτικών, ήταν κάποια από τα θέματα που μονοπώλησαν την συνάντηση.Μία άκρως εποικοδομητική συνάντηση σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, συνεργασίας και κοινής δέσμευσης, η οποίαεπιβεβαίωσε τη βούληση, την ετοιμότητα και τη συστράτευση όλων να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί σε ένα περιβάλλον με πολλές γεωγραφικέςιδιαιτερότητεςκαι αβεβαιότητες,που απορρέουν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Τον κ. Κόπτση χαιρέτησαν ο βουλευτής κ. Κοτρωνιάς και οι εκπρόσωποι των υπουργών κ.κ. Σταικούρα και Οικονόμου. Ο Γενικός Γραμματέας συνάντησε επίσης τον αναπληρωτή οργανωτικό συντονιστή κ. Πανταζή και αντιπροσωπεία των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣΣτερεάς Ελλάδας.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης τηρήθηκαν αυστηράτα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

Προηγούμενο άρθρο Δυνατότητα οδικής κυκλοφορίας στον κλάδο εξόδου προς Ράχες και Παραλία Ραχών
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στη Δράση του Μέτρου 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19 του ΕΠΑΛΘ 2014-2020»