Ειδήσεις

Εκοιμήθη ο Εφημέριος της Μεσοποταμίας Πρωτ. π. Γεώργιος Παπανικολάου


Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με την κατ’ άνθρωπον θλίψη αναγγέλει την εν Κυρίω κοίμηση ενός λευίτου, σεβάσμιου και καλοκάγαθου ιερέως, του π. Γεωργίου Παπανικολάου, Εφημερίου εν ενεργεία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Μεσοποταμίας Δυτικής Φθιώτιδος.

Ο μακαριστός π. Γεώργιος Παπανικολάου εκοιμήθη σήμερα μετά από ολιγόμηνη ασθένεια σε ηλικία 83 ετών.

Γεννημένος στα χωριό Αργύρια Φθιώτιδος ανατράφηκε από τους καλούς γονείς του Νικόλαο και Μαρία εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου. Νυμφεύθηκε με την καλή του Πρεσβυτέρα Δήμητρα και δημιούργησαν μαζί μία ευτυχισμένη οικογένεια.

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε εκ των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού το έτος 1976 στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στο Καινούργιο Λοκρίδος και διηκόνησε αρχικά και για εννέα συναπτά έτη στην Ενορία του Αγίου Νικολάου στην γενέτειρά του, τα ιστορικά Αργύρια Ομιλαίων.

Από το έτος 1986 υπηρέτησε μέχρι και της κοιμήσεως του  με αγάπη και ένθερμο ζήλο την Ενορία του Αγίου Νικολάου Μεσοποταμίας του Δήμου Μακρακώμης.

Ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών σε μία από τις ποιμαντικές του επισκέψεις στο χωριό Μεσοποταμία, με αγάπη και σεβασμό προς το πρόσωπο του μακαριστού π. Γεωργίου, όπως συνηθίζει σε όλους τους ιερείς, οι οποίοι διακονούν στον Αμπελώνα του Κυρίου πάνω από 30 συναπτά έτη, του απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, δίνοντας πολλή χαρά τόσο στον π. Γεώργιο και στην οικογένειά του, όσο και σε όλους τους κατοίκους του χωριού, το πιστό ποίμνιό του.

Ο π. Γεώργιος διακρινόταν για το ευγενές και αγαθό του χαρακτήρος του, για την πραότητά του και την αγάπη για την Θεία Λατρεία.

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεσθεί αύριο Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεσοποταμίας, στις 10:00 π.μ. από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

Προηγούμενο άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών στο αεροδρόμιο της Ρόδου
Επόμενο άρθρο Η 22η Βραδιά Παράδοσης την Πέμπτη 27 Ιουλίου στα Καμένα Βούρλα