Ειδήσεις

Εγκαινιάζεται στις 12 Ιουλίου ο Ιερός Ναός του Οσίου Παϊσίου στην Μακρακώμη


Με μεγάλη χαρά η Ιερά Μητρόπολή μας ανακοινώνει ένα θαυμαστό και ιστορικό, για όλους μας, γεγονός: Την αποπεράτωση του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου, στη θέση «Κούτρες» Μακρακώμης, σε έναν τόπο κατάφυτο από κυπαρίσσια και άλλα δέντρα, που θυμίζουν, μάλιστα, το κελί του Οσίου Παϊσίου στο Άγιον Όρος. Μπροστά του απλώνεται η κοιλάδα του Σπερχειού και στο βάθος διακρίνεται η πόλη της Λαμίας.

Πρόκειται για ένα εκκλησιαστικό έργο μεγάλης σημασίας και ιδιαίτερης αξίας, καθώς αναγέρθηκε στη Μακρακώμη, τον τόπο δηλαδή που υπηρέτησε το τελευταίο μέρος της στρατιωτικής του θητείας και έλαβε το απολυτήριό του ο Όσιος Παΐσιος.

Τα εγκαίνια θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πέμπτη 11 Ιουλίου, 19:00 μ.μ.

Κατάθεση των Ιερών Λειψάνων και  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου μας    κ.κ. Συμεών.

Παρασκευή 12 Ιουλίου, 07:00 π.μ.

Τελετή των Εγκαινίων και ακολούθως η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Συμεών.

Για την διευκόλυνση της πρόσβασης των προσκυνητών, την Πέμπτη το απόγευμα από τις 18:00 μ.μ. και την Παρασκευή το πρωί από τις 06:00 π.μ. κατάλληλο λεωφορείο του ΚΤΕΛ θα πραγματοποιεί συνεχή δρομολόγια με αφετηρία το Κέντρο Υγείας Μακρακώμης, ώστε να μεταφέρει δωρεάν τους πιστούς στο Ναό του Οσίου Παϊσίου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο από τον Δήμο Λοκρών και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος
Επόμενο άρθρο Οι θέσεις του βουλευτή Γιώργου Κοτρωνιά για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας