Ειδήσεις

Δημοτικό Ωδείο Λαμίας: Απογευματινό Soiree – «Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι και Επανάσταση του ΄21»


Συνεχίζεται στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας ο κύκλος εκδηλώσεων με τα απογευματινά Soiree (Σουαρέ) στο αρχοντικό του Γεωργίου Πλατή, την Κυριακή 22 Μαρτίου και ώρα 18:30.

Το τρίτο Σουαρέ με τίτλο «Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι και Επανάσταση του ΄21» είναι αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Ηπείρου και την σχέση της με την Επανάσταση του 1821.

Ο συνθέτης Αλέξανδρος Τσιμέκας, που είναι ο υπεύθυνος καθηγητής του Συνόλου, θα μας παρουσιάσει με την ομάδα του ένα ξεχωριστό «μουσικό ταξίδι» στην πολυφωνική παράδοση της Ηπείρου και την ιστορική μνήμη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο κύκλος ομιλιών, συναυλιών και συζητήσεων είναι ανοιχτός για κάθε ενδιαφερόμενο και αποτελεί αναβίωση αντίστοιχων εκδηλώσεων της δεκαετίας του 1930 στη Λαμία, που συνέβαλαν στην ίδρυση του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας το 1938 με πρώτο διευθυντή τον Μανώλη Καλομοίρη.

Προηγούμενο άρθρο Προκήρυξη διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση νέων αδειών επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου στις Λαϊκές Αγορές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Με 22 οινοποιεία και νέες συμμετοχές η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Οινόραμα 2026