Ειδήσεις

Δήμος Λοκρών: Φαίνεται να αποδίδουν τα μέτρα, έχουμε σταθεροποίηση της εξάπλωσης της πανδημίας


Ο Δήμος Λοκρών το διάστημα αυτό φαίνεται να βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης και αποκλιμάκωσης της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19. Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν μια εξαιρετικά ανησυχητική εικόνα, αλλά ήδη τα μέτρα που λήφθηκαν φαίνεται να αποδίδουν.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, της Δευτέρας 15 Μαρτίου 2021, τα ενεργά κρούσματα Covid-19 στο Δήμο Λοκρών ανέρχονται σε 164 (έναντι 241 πριν μια εβδομάδα), εκ των οποίων τα 64  νοσηλεύονται (έναντι 50 πριν μια εβδομάδα) και τα 100 είναι σε απομόνωση κατ’ οίκον (έναντι 191 πριν μια εβδομάδα).

Το μεγάλο πλήθος των νοσηλευόμενων και οι 6 απώλειες δημοτών μας τις προηγούμενες ημέρες αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η καθολική εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης που ισχύουν είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί αρχικά η υγειονομική εικόνα του Δήμου μας και στη συνέχεια η οικονομική λειτουργία του.

Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, η υιοθέτηση μέτρων ατομικής υγιεινής και η συμμετοχή στους εμβολιασμούς (ανάλογα με την ηλικία) είναι επιβεβλημένα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν από κάθε κάτοικο της περιοχής μας.

Ο Δήμος Λοκρών από την πλευρά του έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προστασίας της δημόσιας υγείας. Θα συνεχιστεί η διενέργεια rapid tests σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Κέντρο Υγείας Αταλάντης. Αύριο ξεκινούν επίσημα οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και ευελπιστούμε να ενισχυθεί σημαντικά η ανοσοποίηση του πληθυσμού της περιοχής.

Η εφαρμογή των αυστηρών αλλά αναγκαίων μέτρων της Πολιτικής Προστασίας δεν είναι ευχάριστη από κανέναν μας, αλλά είναι επιτακτική για τη δημόσια υγεία, η οποία προηγείται της οικονομικής δραστηριότητας.

 

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών για τη λήξη των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης στη Μαλεσίνα

Αύριο το πρωί στις 06:00 λήγουν τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης στη Μαλεσίνα τα οποία επιβλήθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου και διήρκεσαν 16 ημέρες. Τα μέτρα αυτά, τα οποία λήφθηκαν από την Πολιτική Προστασία σε συνέχεια σχετικού αιτήματος μου, έσωσαν ζωές, περιόρισαν τον εκθετικό αριθμό αύξησης των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Λαμίας και βοήθησαν καθοριστικά στη μείωση της διασποράς του Covid – 19 στο Δήμο Λοκρών.

Ευχαριστώ προσωπικά τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου για τα μέτρα που έλαβαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή μας. Ευχαριστώ τη Διοίκηση και τους εργαζομένους στην 5η ΔΥΠΕ και ειδικά το Νοσοκομείο Λαμίας, το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, το Ιατρείο Μαλεσίνας, το ΕΚΑΒ και τον ΕΟΔΥ Φθιώτιδας για την πολύτιμη βοήθεια τους, καθώς επίσης και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Ευχαριστώ τη Διοίκηση και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων που λήφθηκαν. Ευχαριστώ τους αιρετούς και τους εργαζομένους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την πολυεπίπεδη στήριξη που μας παρείχαν. Ευχαριστώ τους αιρετούς και τους υπαλλήλους του Δήμου Λοκρών που εργάστηκαν ακατάπαυστα όλο αυτό το χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή μας και την ανακούφιση όσων είχαν ανάγκη.

Η υγειονομική εικόνα του Δήμου Λοκρών, αν και βελτιωμένη, δεν είναι ακόμη ικανοποιητική με 164 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα 64 νοσηλεύονται. Τις ημέρες αυτές χάσαμε 6 δημότες μας από Covid – 19, εκ των οποίων οι 5 από τη Μαλεσίνα. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου, στις οποίες ανήκει ο Δήμος Λοκρών προκειμένου σύντομα να αποκατασταθεί πλήρως η υγειονομική κατάσταση και η οικονομική λειτουργία.

Η μεγάλη αυτή περιπέτεια ανέδειξε τη σοβαρότητα της πανδημίας, την επικινδυνότητα του ιού για τη δημόσια υγεία και την ανάγκη να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα. Στο χέρι μας είναι να πειθαρχήσουμε και να σώσουμε ζωές ανθρώπων.

Συνεχίζουμε με πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και καλούμε όλους να σταθούν αλληλέγγυοι στην προσπάθεια μας αυτή. Τηρούμε τα μέτρα, επιδεικνύουμε ατομική και συλλογική ευθύνη.

 

Ο Δήμαρχος Λοκρών

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

Προηγούμενο άρθρο Οι συμμετέχοντες πωλητές Λαϊκών Αγορών της Τετάρτης 17/3
Επόμενο άρθρο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών: «Ο αγώνας του 1821, αγώνας του λαού της Εκκλησίας»