Ειδήσεις

Δήλωση Υπουργού ΥΜΕ – Βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα για τo αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών


Οι πολίτες, κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία, τόσο με τη στάση όσο και με την ψήφο τους, έστειλαν σημαντικά πολιτικά μηνύματα, προς όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1ον. Η χαμηλή συμμετοχή, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, καταδεικνύει ότι οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουν χαμηλές προσδοκίες.

2ον. Η Νέα Δημοκρατία, με τη σημερινή καθαρή επικράτησή της, αναδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, ως η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας.
Διαχρονικά, πολιτική δύναμη σταθερότητας για τη χώρα.
Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που στήριξαν την παράταξη, αναδεικνύοντάς την ως μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις στο χώρο της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.
Συνεπώς, η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην Ευρώπη είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Όμως, η Νέα Δημοκρατία δεν «έπιασε» το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019.
Τη στάση των πολιτών, τα αποτελέσματα και τα μηνύματα, η παράταξή μας θα τα αποτιμήσει, όπως πάντα πράττει, με νηφαλιότητα, παρρησία και ευθύνη.
Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να τρέξουμε με υψηλότερες ταχύτητες και να περιορίσουμε αστοχίες.
Ευελπιστώ ότι το ίδιο θα συμβεί και σε όλες τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλείνω με την επισήμανση ότι το χρέος όλων μας, πολιτικών κομμάτων και πολιτών, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι ιστορικό.
Στόχος μας παραμένει η ισχυροποίηση της χώρας και της Ευρώπης, καθώς και η ευημερία όλων των πολιτών, κυρίως των πιο αδυνάμων.
Και έχουμε χρέος να εργαστούμε με σχέδιο, σκληρά και αποτελεσματικά, για να τον πετύχουμε.

Και θα τον πετύχουμε!

Προηγούμενο άρθρο Φθιώτιδος Συμεών: «Να γίνουμε Φως για την Ευρώπη και την Οικουμένη»
Επόμενο άρθρο Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 10 Ιουνίου έως 16 Ιουνίου 2024